Κλαούντιο Πιζάρο: Αυτός που έμαθε στους Γερμανούς τι σημαίνει Ρεκόρ

1001

Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πολύ ιδιαίτερο. Έχει φανατικούς θαυμαστές και ανθρώπους που λατρεύουν αυτό το στυλ ποδοσφαίρου, περισσότερο και απ’ ό,τι οι Άγγλοι την Πρέμιερ Λιγκ. Αν ρωτήσεις λοιπόν έναν “γερμανόφιλο” του ποδοσφαίρου για τους κορυφαίους φορ που έχουν περάσει από την Μπουντεσλίγκα, σίγουρα θα σου πει και το όνομα Κλαούντιο Πιζάρο. Ένας άνθρωπος, μία ιστορία ολόκληρη. Ο άνθρωπος που έμαθε στο γερμανικό κοινό τι σημαίνει η λέξη “ρεκόρ”.

Γεννήθηκε το 1978 στο Περού και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στη Γερμανία. Παίζοντας τα περισσότερα έτη στη Βέρντερ Βρέμης και την Μπάγερν Μονάχου. Κατέκτησε πολλούς τίτλους, μεταξύ αυτών και 6 πρωταθλήματα Μπουντεσλίγκα. Επίσης είχε και πολλές προσωπικές επιτυχίες, όπως ότι βγήκε πρώτος σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ το 2010 και άλλες πολλές τέτοιου στυλ διακρίσεις. Ακόμα μία μεγάλη διάκριση που πρέπει να ξέρεις είναι ότι είναι ο πέμπτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα.

Αλλά ο Πιζάρο δεν μένει σε αυτά. Είναι ο άνθρωπος των ρεκόρ. Και ακόμα και το 2017, φροντίζει να κάνει κι άλλα. Κι άλλα, κι άλλα ρεκόρ.

Εδώ με την φανέλα της νέας του ομάδας, στα 39 του χρόνια

Καταρχάς, πήρε μεταγραφή όντας 39 ετών σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα (Κολωνία) και με το που αποκτήθηκε, έπαιξε κιόλας.

Επίσης, είναι ο μοναδικός λατίνος που έχει καταφέρει να κάνει χατ τρικ σε 3 ευρωπαϊκές διοργανώσεις: ΟΥΕΦΑ, Γιουρόπα Λιγκ και Τσάμπιονς Λιγκ. Έχοντας προλάβει και τις αλλαγές των ονομασιών της ΟΥΕΦΑ. Το 2000 έκανε χατ τρικ με τη φανέλα της Βέρντερ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γκενκ για το ΟΥΕΦΑ, το 2010 ξανά με την φανέλα της Βέρντερ έκανε χατ τρικ εντός έδρας με την Τβέντε και το 2010 έκανε χατ τρικ με τη φανέλα της Μπάγερν στο εντός έδρας ματς με τη Λιλ.

Ακόμα ένα ρεκόρ για τον Περουβιανό, είναι ότι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που κατάφερε σε ένα ματς να βάλει 4 γκολ και να δώσει 2 ασίστ. Ήταν το 2013, στον αγώνα με τον Αμβούργο όταν με τη φανέλα της Μπάγερν κατάφερε να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη με 9-2.

Επίσης, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Βέρντερ Βρέμης, ο καλύτερος ξένος που έχει περάσει από το γερμανικό πρωτάθλημα και ο γηραιότερος παίκτης που έχει κάνει χατ τρικ. Ήταν Τετάρτη, όταν η Βέρντερ Βρέμης έπαιζε εκτός έδρας με τη Λεβερκούζεν και ο Πιζάρο κατάφερε να βάλει 3 γκολ και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με 4-1 εκτός έδρας. Τότε ήταν 37 ετών (κόντευε 38) και ακόμα μια πρωτιά ήταν δική του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή