Ήταν ένας Κύπριος, ένας Γάλλος κι ένας Έλληνας…

355
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η τελευταία ελληνική ομάδα που έπαιξε στο “Καμπ Νόου” κόντρα στην Μπαρτσελόνα είναι ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν 3-1 από τους “μπλαουγκράνα”, όμως το θετικό είναι ότι σκόραραν ένα τέρμα, το οποίο είναι το τρίτο των ελληνικών ομάδων στο συγκεκριμένο γήπεδο στη… σύγχρονη εποχή. Και λέμε σύγχρονη, καθώς το 1974 ο Αναστασιάδης είχε σκοράρει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Τότε για τη φάση των 32 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η Μπάρτσα του Κρόιφ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 6-1 (23′, 59′ πέν. Νέσκενς, 44′, 64′, 81′ Ρέσακ, 54′ Κρόιφ / 69′ Αναστασιάδης) στην Ισπανία και η επόμενη συνάντηση των Καταλανών με ελληνικό σύλλογο ήταν τη νέα χιλιετία.

Στις 9 Απριλίου του 2002, ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε το “Καμπ Νόου” για να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μόλις στο 8ο λεπτό του ματς, ο Κύπριος φορ Μιχάλης Κωνσταντίνου εξαπέλυσε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και πάγωσε το γήπεδο. Οι “πράσινοι” έπρεπε να δεχτούν τρία γκολ για να αποκλειστούν και έτσι έγινε, ωστόσο έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους “μπλαουγκράνα” μέχρι το τελευταίο λεπτό…

Η επόμενη φορά που οι παίκτες της Μπαρτσελόνα μάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυα τους κόντρα σε ελληνική ομάδα στην έδρα τους, ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου του 2010. Και πάλι δράστης ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με γκολ του Γάλλου Σίντνεϊ Γκοβού αιφνιδίασε τους “μπλαουγκράνα” στο 20′, αλλά μετά υπήρξε κατηφόρα, με τους Καταλανούς να βρίσκουν δίχτυα με τους Μέσι (22′, 45′), Βίγια (33′), Πέδρο (78′) και Ντάνι Άλβες (90’+3). Το ματς έγινε για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Last but not least… Ο τελευταίος σκόρερ ελληνικής ομάδας στο “Καμπ Νόου” είναι Έλληνας. Ο Δημήτρης Νικολάου, στα 19 του χρόνια, έπαιξε βασικός κόντρα σε Μέσι και Σουάρες, σημείωσε αυτογκόλ, όμως στην ίδια εστία πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Ολυμπιακό και πρώτο ευρωπαϊκό δικό του, στο 3-1 της 18ης Οκτωβρίου 2017, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

https://www.youtube.com/watch?v=R2-YsRTtfwo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή