Η ημέρα που ο Ντελ Πιέρο έγραψε ιστορία στο Τορίνο

639

Πρωταπριλιά του 1998 και η Γιουβέντους αντιμετώπιζε την Μονακό στο “Ντέλε Άλπι” του Τορίνο. Ο αγώνας ήταν για τους “4” του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ντελ Πιέρο μαζί με τον Ζιντάν ήταν οι παίκτες που περίμενε ο κόσμος να οδηγήσουν τον σύλλογο στον τελικό. Υπήρχαν κι άλλοι φυσικά, όπως ο Φίλιπο Ιντζάγκι, ο Ντεσάμπς και ο Ντάβιντς. Αλλά ο… Μέγας Αλέξανδρος και ο “Ζιζού” ήταν… το κάτι διαφορετικό για τον κόσμο.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο πρώτος και η “Γιούβε” ήθελε να πάρει προβάδισμα για να πάρει το εισιτήριο του τελικού.

Το Τορίνο όλο ήταν στο πόδι. 57,000 κόσμος πήγε στο γήπεδο και όλοι “ονειρευόντουσαν” να ζήσουν ξανά στιγμές του 1996. Όταν και η Γιουβέντους είχε πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ στην Ρώμη της Ιταλίας.

Και ο Ντελ Πιέρο έκανε τα πάντα. Σκόραρε 3 τέρματα εκείνο το βράδυ (2 με πέναλτι), με τον Ζιντάν να βάζει το κερασάκι στην τούρτα. Έτσι η Γιούβε νίκησε με 4-1 και ουσιαστικά είχε “καπαρώσει” τον τελικό που θα γινότανε στο Άμστερνταμ.

Εκείνη την ημέρα, ο Ντελ Πιέρο έγραψε την δική του ιστορία. Πέτυχε το πρώτο του και το τελευταίο του χατ τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα που αγάπησε όσο τίποτα άλλο. Και έδωσε την χαρά στον κόσμο, που τον αγάπησε όσο η Αργεντινή τον Μαραντόνα.

Επίσης…

… να πούμε ότι: Ο Ντελ Πιέρο κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ στη Γιουβέντους. Στις 6 Απριλίου 2008, έγινε και ο παίχτης με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού ξεπέρασε τον θρύλο της Γιούβε Gaetano Scirea. Όσον αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ντελ Πιέρο είναι έκτος στον πίνακα των μεγαλύτερων σκόρερ όλων των εποχών (πρώτοι αυτή τη στιγμή Μεσσι, Ροναλντο ). Στην εθνική ομάδα, είναι τέταρτος στον πίνακα των σκόρερ μαζί με τον άλλο θρύλο του ιταλικού ποδοσφαίρου, τον Ρομπέρτο Μπάτζιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή