Η τραυματική ιστορία του… κάποτε αθώου CR7!

845

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται τώρα, κάποτε, χρόνια πριν, ο Ρονάλντο ήταν συναισθηματικός. Μιλάμε άλλωστε για ένα παιδί 12 ετών. Για τον ίδιο η μετακίνησή του από νησί της Μαδέιρα στη Λισαβόνα ήταν μία τραυματική εμπειρία. Δεν του ήταν καθόλου εύκολο.

Ήταν τότε που το ρόδο φαινόταν ότι θα ανθίσει, οπότε πάρθηκε η απόφαση να σταματήσει το σχολείο σε ηλικία 12 ετών και να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο. Μιλώντας εκ του αποτελέσματος σαφέστατα και δικαιώθηκε. Όσο δύσκολο κι αν του ήταν να βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του και το σπίτι του, δεν έχασε ποτέ την πίστη στις ικανότητές του.

«Ήταν αρκετά τραυματικό το να αφήσω την οικογένειά μου» θυμάται χρόνια αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε περάσει με επιτυχία το τριήμερο δοκιμών στις προπονήσεις της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με αποτέλεσμα να υπογράψει στον σύλλογο.

«Δεν είχα μπει ποτέ στη ζωή μου σε αεροπλάνο. Όταν είδα τη μητέρα μου στο αεροδρόμιο να κλαίει, ήθελα να κλάψω κι εγώ. Υπήρχαν πολλά δάκρυα στα μάτια μου τις πρώτες εβδομάδες παραμονής μου στη Λισαβόνα. Η Μαδέιρα είναι τόσο μικρή και δεν μπορούσα να πιστέψω την κίνηση και τον θόρυβο της πρωτεύουσας. Ήμασταν περίπου δέκα αυτοί που μέναμε σε ένα δωμάτιο στο γήπεδο και θυμάμαι έπαιρνα τηλέφωνο την οικογένειά μου όποτε μπορούσα».

98586997_ronaldo_sport-large_trans++byhWdZ7MNLq5ObH4AkM2PhMtC9CL6gjBHVzm73KpwD4

Ο Ρονάλντο θυμάται επίσης πως είχε προβλήματα αρχικά και στη γλώσσα: «Στην αρχή κανείς δεν με καταλάβαινε εξαιτίας της προφοράς μου, αλλά ούτε εγώ δεν μπορούσα να τους καταλάβω. Ήταν απαίσιο».

Ο Ρονάλντο γρήγορα μεγάλωσε. Ωρίμασε και βελτιώθηκε και σε ηλικία 17 ετών ήταν μέλος της πρώτης ομάδας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στην πρώτη του συμμετοχή μάλιστα, ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε δύο φορές. Το πρώτο γκολ; Υπέροχο, περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και πλασάροντας ιδανικά.

Στο φιλικό στις ΗΠΑ, μεταξύ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πειστεί πως έπρεπε να τον υπογράψει. Ο Ρονάλντο είχε ταλαιπωρήσει τον Τζον Ο’Σέι με τον Ρίο Φέρντιναντ να αστειεύεται…

«Καθόταν ο Τζον στο ημίχρονο και έμοιαζε λες και χρειαζόταν μια μπουκάλα οξυγόνο» ενώ πάντα ιδιαίτερος και πιο καυστικός ο Ρόι Κιν είχε πει: «Πάντα αστειευόμασταν με τον Ο’Σέι λέγοντάς του, ότι σφράγισε τη συμφωνία παίζοντας σαν γαμ…ς κλόουν».

ronaldo-jumper3486672k-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

Όλοι πλέον γνωρίζουμε τη συνέχεια στην καριέρα του. Ο Ρονάλντο έγινε ένας εκ των κορυφαίων παικτών του πλανήτη αλλά και της ιστορίας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, παίρνοντας μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, σημειώνοντας ρεκόρ πώλησης εκείνη την εποχή.

Κάνοντας μία αναδρομή πίσω στον χρόνο, ο Ρονάλντο έχει αντιμετωπίσει άλλη μία φορά τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, σκοράροντας μάλιστα στην έδρα που κάποτε αποθεωνόταν αλλά και στο “Όλντ Τράφορντ” με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τη σεζόν 2007-08, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν η χρονιά που είχε χάσει το πέναλτι απέναντι στην Τσέλσι αλλά εντέλει πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κέρδισε ακόμα δύο τίτλους και τώρα επικεντρώνεται στον 4ο, σε μία χρονιά που έχει κερδίσει και τη Χρυσή Μπάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή