Η στιγμή που ο “νέος” Ανελκά έγινε καλύτερος και από τον Καντονά

919

Ο Ανρί το 1999 πήγε στην Άρσεναλ και ο Καντονά με τον Ανελκά ήταν οι κορυφαίοι Γάλλοι που είχαν περάσει από την Πρέμιερ Λιγκ. Σκόραραν συνεχώς με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ αντίστοιχα και οι “παρομοιάσεις” και οι συγκρίσεις για το ποιος Γάλλος είναι καλύτερος ήταν συχνές. Εκείνες τις χρονιές, η Μονακό, έδινε τον Ανρί στη Γιουβέντους.

Οι Ιταλοί δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι από τον “Τιτί” και ο Βενγκέρ τον πήρε στην ομάδα του. Ακόμα ένας “Ανελκά” στους… κανονιέρηδες. Ο Βενγκέρ από χαφ τον έκανε επιθετικό και ο Ανρί ξεκίνησε να σκοράρει ασταμάτητα. Τα “εμπόδια” που είχε μπροστά του για να γίνει ο κορυφαίος Γάλλος που πέρασε από την Πρέμιερ Λιγκ ήταν μεγάλα. Ειδικά ο φτασμένος Καντονά. Αλλά και ο νεοφερμένος (πήγε το 1997 στην Αγγλία), αλλά πετυχημένος Ανελκά. Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και για τον Ανρί αυτά τα… εμπόδια ήταν μικρά τελικά.

Ο Ανρί έγινε ο καλύτερος επιθετικός που έχει περάσει ποτέ από την Άρσεναλ. Έγινε άγαλμα έξω από το Έμιρεϊτς. Απέκτησε εκατομμύρια φαν και τελείωσε την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ με 175 γκολ.

anelka-kantona-fotoΆφησε πίσω του τον Ανελκά που σκόραρε συνολικά 125 τέρματα και ακόμα πιο πίσω του τον Καντονά που τελείωσε με 70 γκολ. Από εκεί και πέρα, στη σχετική λίστα με τους κορυφαίους Γάλλους που έχουν περάσει από την Πρέμιερ, αναφορικά με το σκοράρισμα είναι οι Σαχά (85 γκολ) και Πιρές (62 γκολ), με τον τελευταίο να απειλείται από τον Ζιρού (57).

Ήταν η στιγμή λοιπόν, που ο Τιερί Ανρί έκανε τα μεγάλα “εμπόδια” μικρά και τα ξεπέρασε για να γίνει ο κορυφαίος Γάλλος που πέρασε από τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ στο σκοράρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή