Η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ με τα… πιτσιρίκια

106

Για τον περισσότερο κόσμο το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο είναι το αγγλικό. Τα λεφτά που δαπανούν οι ομάδες κάθε χρόνο το καλοκαίρι για να δυναμώσουν είναι «αμέτρητα». Η Τσέλσι το έκανε για πολλά χρόνια, το ίδιο και η Σίτι. Φέτος το έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Άρσεναλ από την άλλη, πάντα έχει την φήμη των ταλέντων. Ότι με τον Βενγκέρ επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές για να «χτίσει» την ομάδα για τα επόμενα έτη. Ωστόσο, φέτος, η Τότεναμ είναι αυτή που έχει τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από κάθε άλλη ομάδα στο νησί με 25,1.

Τα… πιτσιρίκια του Μαουρίσιο Ποκετίνο τα πηγαίνουν περίφημα. Νίκησαν πριν λίγες ημέρες την Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 και έφτασαν τους 17 βαθμούς, έχοντας έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Σίτι. Και λέμε για πιτσιρίκια γιατί στην ενδεκάδα της Τότεναμ ο Λιορίς ήταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής, αφού πλέον είναι 29 ετών! Ναι, 29 ετών ο μεγαλύτερος, μαζί με τον Βερτόνγκεν που έχουνε ίδια ηλικία.

Ο Ποκετίνο, το έχει πάρει απόφαση. Θέλει να χτίσει την ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Και για τα πηγαίνει περίφημα σε αυτό το εγχείρημα του. Πιστεύει στους νέους ποδοσφαιριστές, τους δίνει χρόνο συμμετοχής και γενικότερα, τους δίνει χρόνο σε όλα. Να προσαρμοστούν, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντο τους, έχοντας επιμονή και υπομονή. Κάτι που αρκετοί προπονητές δεν το έχουν. Αλλά γενικότερα, αυτό επικρατεί σε όλο τον σύλλογο. Αυτή η φιλοσοφία.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Σίτι λοιπόν, χρησιμοποιήθηκαν 14 παίκτες, αφού έγιναν και οι 3 αλλαγές. Και αυτό που αξίζει προσοχής, είναι ότι: οι 3 παίκτες που μπήκαν ήταν ο 22χρονος Γιάνσεν, ο 21χρονος Εν Κουντού και ο 22χρονος Ντάιερ. Κι άλλο χρόνο, σε νέους παίκτες, να πάρουν εμπειρίες για τη συνέχεια, κόντρα σε μία ομάδα με τεράστια ονόματα, όπως η Μάντσεστερ Σίτι. Κι όλα αυτά, για ένα καλύτερο μέλλον στην ομάδα του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή