Η νύχτα του Τζιοβάνι

1183
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2003 ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τη Γαλατάσαραϊ στο γήπεδο της Ριζούπολης, για τον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν μόνο τη νίκη, καθώς οι ήττες από Σοσιεδάδ, Γιουβέντους και Γαλατά στην Τουρκία τους είχαν φέρει σε δυσχερή θέση στον όμιλο.

2106601

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό με το γκολ του Μαυρογενίδη. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, έχαναν πολλές ευκαιρίες και πριν τελειώσει το ημίχρονο έκαναν το 2-0 με τον Καστίγιο, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντε Μπουρ, πέρασε τον τερματοφύλακα Μοντραγόν και πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη εστία!

209748

Το βράδυ δεν εξελισσόταν καθόλου καλά για τη Γαλατά… Οι Τούρκοι εκνευρίζονταν εύκολα γιατί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην υπεροχή των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα να δεχτούν και κόκκινη κάρτα στο 88′ (Ακμάν). Εκεί ανέλαβε… δράση ο Μοντραγόν. Ο Κολομβιανός γκολκίπερ προκάλεσε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε ένα τετ-α-τετ που κόπηκε ως οφσάιντ, τον πλησίασε βρίζοντας και του έδωσε κουτουλιά! Ωστόσο ο κουτοπόνηρος τερματοφύλακας έπεσε πιο γρήγορα από τον Τζόλε στο έδαφος, προσποιούμενος ότι αυτός είχε δεχθεί το χτύπημα!! O διαιτητής ξεγελάστηκε και απέβαλε τον Σέρβο, προς τέρψιν του Μοντραγόν…

Η θεία δίκη, όμως, για την αλητεία του Κολομβιανού δεν άργησε παρά λίγα λεπτά… Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι, περνώντας με προσποίηση τον… ταλαιπωρημένο εκείνο το βράδυ Ντε Μπουρ, βρέθηκε απέναντι από τον Μοντραγόν. Ο μάγος της μπάλας δεν ξέχασε την απαράδεκτη ενέργεια του αντιπάλου του και επέλεξε να τον ρεζιλέψει με μια λόμπα: έκανε το πόδι του… φτυάρι, “σκάβοντας” την μπάλα και περνώντας της πάνω από το κεφάλι του τερματοφύλακα!

oly-galata-gio

Ήταν ένα μοναδικό, ένα ανεπανάληπτο πλασέ, που ολοκλήρωσε με θεαματικό τρόπο τον θρίαμβο του Ολυμπιακού. Όπως επίσης ήταν και μια δίκαιη τιμωρία του Μοντραγόν από τον μεγάλο Βραζιλιάνο…

(Στο βίντεο το γκολ του Τζιοβάνι προηγείται της κόκκινης στον Τζόρτζεβιτς, ωστόσο πρόκειται για λάθος στο μοντάζ…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή