Οι καλύτεροι του κόσμου δεν έπαιξαν Πρέμιερ Λιγκ

2293

Λένε ότι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου είναι αυτό της Πρέμιερ Λιγκ. Όμως, αν γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω και δει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών, θα διαπιστώσει ότι κανείς τους δεν αγωνίστηκε στην Αγγλία. Όπως ο Μαραντόνα, ο Πελέ, ο Ζιντάν.

Ριβάλντο

rivaldo

Ένας ποδοσφαιριστής που για 5-6 χρόνια ήταν ίσως ο καλύτερος του κόσμου. Κέρδισε χρυσή μπάλα, πήρε Μουντιάλ, έπαιζε σε κορυφαίο επίπεδο (Μπαρτσελόνα), αλλά ποτέ του δεν πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ριβάλντο αγωνίστηκε στην Ιταλία με τη Μίλαν, στην Ελλάδα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στη Βραζιλία, αλλά ποτέ του δεν πήγε στην Αγγλία.

Καφούcafu

Ίσως το κορυφαίο δεξί μπακ που έχει περάσει από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μεγάλη καριέρα σε Ρόμα και Μίλαν, κέρδισε Μουντιάλ με τη Βραζιλία και μάλιστα 2, το 1994 και το 2002. Ούτε αυτός πήγε ποτέ στην Αγγλία.

Τσάβι

usa_xaviΜία ζωή στην Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για τον κορυφαίο μέσο τα τελευταία έτη. Δεν σκέφτηκε ποτέ του να πάει στην Αγγλία για μία νέα πρόκληση. Ο Τσάβι πήρε τα πάντα με την Μπάρτσα και με την Ισπανία επίσης…

Τότι

usa_tottiΌταν μιλάς για ηγέτη, σου έρχεται στο μυαλό ο Τότι. Ο “καπετάνιος” της Ρόμα δεν σκέφτηκε ποτέ του να παρατήσει τη Ρόμα, αν και για μία 5ετία όλες οι ομάδες του κόσμου τον ήθελαν στο ρόστερ τους. Με τη Ρόμα πήρε πρωτάθλημα, με την Ιταλία κατέκτησε Μουντιάλ, αλλά δεν σκέφτηκε ποτέ του να αλλάξει ομάδα.

Πουγιόλ

carlos-puyol-mirrorΟ Ισπανός αμυντικός κι αυτός είναι από τις περιπτώσεις που πέρασαν μία ζωή σε μία ομάδα: Στην Μπαρτσελόνα. Κορυφαίος, κέρδισε τα πάντα και τον ήθελε όλος ο κόσμος, αλλά δεν σκέφτηκε ποτέ του να αλλάξει ομάδα.

Φίγκο

shutterstock_luis-figoΑν και… γύρισε ομάδες, ο Λουίς Φίγκο ποτέ του δεν πήγε στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ. Μεγάλη καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Πορτογάλο να αποτελεί βασικό μέλος και της εθνικής Πορτογαλίας.

Ντελ Πιέρο

shutterstock_del-pieroΠρόκειται για τη σημαία της Γιουβέντους την τελευταία 20ετία. Ο Ιταλός κατέκτησε την κορυφή και θα μπορούσε να πάει σε όποια ομάδα ήθελε, αλλά προτίμησε να μείνει ο θρύλος της “Γιούβε”.

Μαλντίνι

paolo-maldini-imgkidΜύθος στην Ιταλία. Βασικό μέλος της εθνικής και της Μίλαν, έχοντας κατακτήσει αμέτρητους τίτλους. Ο Μαλντίνι υπήρξε στους καλύτερους 5 αμυντικούς του κόσμου επί πολλά χρόνια, αλλά ποτέ του δεν πήγε στην Αγγλία και παρέμεινε στη Μίλαν μία ζωή.

Ρομπέρτο Κάρλος

roberto-carlos-bleacherreportΈπαιξε σε Ιταλία (Ίντερ) και Ισπανία (Ρεάλ Μαδρίτης) και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έκανε τεράστια καριέρα. Πήρε τίτλους, Τσάμπιονς Λιγκ και αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ που έχουμε δει ποτέ μας. Με τη Βραζιλία πήρε Μουντιάλ και γενικά θα πήγαινε σε όποια ομάδα ήθελε, αλλά ποτέ του δεν επέλεξε την Αγγλία.

Ροναλντίνιο

bigstock-ronaldinhoΊσως ο πιο μπαλαδόρος του κόσμου. Ο “μάγος”. Φοβερές εμφανίσεις σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα με την οποία πήρε τα πάντα. Δεν πήγε στην Αγγλία ποτέ του, προτίμησε την Ιταλία και τη Μίλαν, και στη συνέχεια επέστρεψε στη χώρα του, τη Βραζιλία.

Μπεκενμπάουερ

franz-beckenbauer-esquireΈνας από τους καλύτερους Γερμανούς ποδοσφαιριστές που έχουν αναδειχτεί ποτέ! Τεράστια καριέρα με την Μπάγερν Μονάχου όπου έπαιξε περίπου 13 χρόνια. Ποτέ του δεν μετακόμισε στο Νησί, ενώ έπαιξε και στο πρωτάθλημα Αμερικής.

Ρονάλντο

shutterstock_ronaldo-brazilΟ Βραζιλιάνος επιθετικός ίσως είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει στη θέση φορ. Έπαιξε μεταξύ άλλων σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ. Με τη Βραζιλία πήρε τα πάντα, ενώ ποτέ του δεν επέλεξε σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ.

Ζιντάνzidane-sportskeeda

Τι να πεις για αυτόν τον παίκτη. Ο ορισμός του “δεκαριού”. Μεγάλη καριέρα σε Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας κατακτήσει τα πάντα. Ούτε αυτός πήγε στην Αγγλία ποτέ του.

Κρόιφ

johan-cruyff-provenqualityΟ Ολλανδός που στην εποχή του ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, έχοντας κερδίσει όλες τις διακρίσεις, ποτέ του δεν επέλεξε την Αγγλία για να παίξει ποδόσφαιρο. Τεράστια καριέρα στον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα…

Μαραντόνα

diego-maradona-altervistaΊσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Ο Αργεντινός έπαιξε σε Νάπολι και Μπαρτσελόνα, κάνοντας τεράστια καριέρα. Φυσικά και στην αγαπημένη του Αργεντινή με τη φανέλα της Μπόκα. Πήρε ένα Μουντιάλ με το ‘χέρι του Θεού’ αλλά ποτέ του δεν πήγε στην Αγγλία αν και όλες οι ομάδες τον ήθελαν.

Πελέ

pele-radioeverdadeΑν και θα μπορούσε να πάει σε όποια ομάδα ήθελε, ο Πελέ δεν ‘ξεκούνησε’ από τη Βραζιλία, παρά μόνο για να πάει στην Αμερική για 2 έτη. Όλη του η καριέρα ήταν στη Σάντος.

 

  • Και επίσης, ούτε ο Μέσι έχει αγωνιστεί σε άλλη ομάδα εκτός της Μπαρτσελόνα και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα τον δούμε και αυτόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Όπως και τον Μπουφόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή