Ο Οζίλ και η καλύτερή του ζωγραφιά

1526

Η Άρσεναλ παίζει στην έδρα της Λουντογκόρετς. Οι γηπεδούχοι μπαίνουν μπροστά στο σκορ με τον Τζόναθαν Καφού. Πρώτο σοκ για τους “κανονιέρηδες”. Πριν καλά-καλά συνέλθουν, ο Κεσερού μετά από 3 λεπτά κάνει το 2-0. Δεύτερο σοκ και πιο ισχυρό μάλιστα. Η Άρσεναλ από το πουθενά κυνηγάει την ανατροπή και αυτή φαίνεται δύσκολη. Δύσκολη πολύ. Οι Άγγλοι είναι… παγωμένοι και όποιος βλέπει το ματς αρχίζει να “κράζει” τον Βενγκέρ και να τον λέει “λούζερ” και όλα τα σχετικά. Κλασικά πράγματα. Ο Τζάκα και ο Ζιρού σκοράρουν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και φέρνουν το ματς στα ίσα. Όλος ο κόσμος αρχίζει να αλλάζει την άποψή του. Να λέει πως “θα το πάρει εύκολα. Θα της βάλει 3 στο δεύτερο”. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει και η Άρσεναλ δεν βάζει γκολ. Τα λεπτά περνάνε. Φτάνουμε 60’, φτάνουμε 70’ και πάμε και στο 80’. Ξανά όλοι αρχίζουν να λένε για τη “λούζερ” Άρσεναλ, τον “λούζερ” Βενγκέρ. Πάμε και στο 85’ και πάλι τα ίδια. Μέχρι που φτάνουμε στο 87’.

Από μία μπαλιά ο Μεσούτ Οζίλ παίρνει την μπάλα. Την περνάει από πάνω από τον τερματοφύλακα Μπόριαν. Όλοι όσοι βλέπουν το ματς φωνάζουν δυνατά: “Σούταρε, σούταρε”. Ο Οζίλ συνεχίζει με κενό τέρμα, κάνει προσποίηση και “αδειάζει” έναν αμυντικό της Λουντογκόρετς. Και δεν σουτάρει. Συνεχίζουμε όλοι να φωνάζουμε: “Σούταρε, σούταρε”. Ο Οζίλ συνεχίζει πάλι με κενό τέρμα. Ξανά προσποίηση και “αδειάζει” κι άλλον αμυντικό. Και είναι τρομερό πώς τους ξεγελάει και πώς αυτοί σέρνονται στο χορτάρι. Ο Οζίλ έπειτα αποφασίζει και σουτάρει, αφού έχει “ζωγραφίσει” στο γήπεδο. Πανηγυρίζει έξαλλα και όλοι έχουν μείνει άναυδοι. Και στο γήπεδο και όλοι όσοι βλέπουν το ματς από οπουδήποτε. Μιλάμε για την καλύτερη “ζωγραφιά”. Σαν ένα έργο του Πικάσο. Και δεν ήταν ένα γκολ, ενώ το σκορ ήταν 4-0. Ήταν το νικητήριο 3 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.
Ο Ράμσεϊ που είχε περάσει στον πάγκο αφού έγινε αλλαγή στο 75’ και έδωσε τη θέση του στον Τσάμπερλεϊν, περιέγραψε το γκολ, πώς το είδε. Δήλωσε ότι φώναζε “Απλά έλεγα σουτ, σουτ, σουτ και στο τέλος είπα: τι έβαλε ο γαμ@$!”. Και κάπως έτσι όλοι ξεχνούν τη δυσκολία αυτής της νίκης και απλά χαζεύουν και ξαναχαζεύουν την καλύτερη ζωγραφιά του Μεσούτ Οζίλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή