Οι αποτυχημένοι φορ του αγγλικού πρωταθλήματος

3634

Λένε ότι η Πρέμιερ Λιγκ είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου και ότι πολλοί ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό. Και, όντως, υπάρχουν παραδείγματα επιθετικών που πριν πάνε στην Αγγλία είχαν πολλά γκολ με τις ομάδες τους, αλλά όταν πάτησαν το πόδι τους στο Νησί, έχασαν κάθε επαφή με τα δίχτυα και έφυγαν ως αποτυχημένοι. Όλες οι παρακάτω μεταγραφές είχαν πραγματοποιηθεί μετά το 2000.

Ντάνιελ Κορντόνεdaniel-cordone

Έχοντας κάνει μεγάλη καριέρα στην Βελέζ από το 1993 ως το 2000 ο Κορντόνε πήγε στην Νιουκάστλ ως μεγάλο όνομα. Ο Αργεντινός, όμως, δεν απέδειξε ποτέ του ότι μπορούσε να προσφέρει. Ο 42χρονος πλέον παλαίμαχος φορ, έπαιξε 21 ματς και σκόραρε 2 φορές και μετά από έναν χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ αποχώρησε.

Λι-Γκουκlee-1

Έχοντας φοβερές χρονιές στην Στίλερς (ομάδα της Ασίας) πήγε στην Μίντλεσμπρο το 2006. Αλλά έπαιξε για 18 μήνες εκεί και δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Δεν βοήθησε καθόλου. Και έτσι επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Από το 2009 παίζει στην Χιουντάι Μότορς και σκοράρει ακατάπαυστα.

Άντριαν Μούτουadrian-mutu

Το 2003 ο Αμπράμοβιτς έφερε στην Τσέλσι τον Μούτου με 23 εκατ. δολάρια. Πήγε στους “μπλε” ως μεγάλο όνομα και όλοι περίμεναν πολλά από αυτόν. Δεν ήταν κακός παίκτης και βοήθησε όσο έπαιξε, αφού ήξερε πολύ μπάλα η αλήθεια είναι. Αλλά είχε προβλήματα και είχε βρεθεί θετικός σε κοκαΐνη και έπειτα από πολλά σίριαλ αποχώρησε. Χαρακτηρίστηκε μία από τις χειρότερες μεταγραφές της Τσέλσι.

Αντρέι Σεφτσένκοshutterstock_andriy-shevchenko1

Έχοντας σκοράρει στην Μίλαν πάνω από 160 γκολ σε 7 χρόνια, ο Σεφτσένκο πήγε στην Τσέλσι με σκοπό να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Αλλά ποτέ του δεν ήταν ο επιθετικός που όλοι ξέραμε. Έβαζε γκολ με το στανιό (όποτε έβαζε). Αποχώρησε ως αποτυχημένος.

Μπόσκο Μπάλαμπανbosko-balaban

Έχοντας μία φοβερή χρονιά στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 2000/01 με 14 γκολ σε 27 ματς στο πρωτάθλημα, η Άστον Βίλαν αποκτάει τον Μπόσκο Μπάλαμπαν. Έμεινε στην ομάδα 2 χρόνια, αλλά έπαιξε στο πρωτάθλημα 8 φορές και δεν σκόραρε κανένα γκολ. Μάλιστα δόθηκε πάλι δανεικός στην παλιά του ομάδα. Δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη και χαρακτηρίστηκε ως μία από τις χειρότερες μεταγραφές.

Ρολάντο Μπιάνκιrolando-bianchi

Έχοντας πολλές παραστάσεις από το ιταλικό πρωτάθλημα και πολλά γκολ με την Ρετζίνα (19 σε 46 ματς), η Μάντσεστερ Σίτι το 2007 τον αποκτάει. Έπαιξε σε 19 αγώνες και σκόραρε 4 τέρματα, αλλά η απόδοσή του δεν άρεσε σε κανέναν. Δεν βοήθησε ουσιαστικά και έτσι αποτυχημένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή