Οι 10 μεγαλύτερες χορηγικές συμφωνίες!

689

Η Μπαρτσελόνα, προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε την σύναψη συμφωνίας, για τη φανέλα της, με τον ιαπωνικό γίγαντα Rakuten και αυτή η εξέλιξη άλλαξε και τον χάρτη των χορηγιών, με τις κορυφαίες και πλέον προσοδοφόρες συμφωνίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τους κεντρικούς χορηγούς.

Οι Καταλανοί, με τη νέα τους συμφωνία θα επωφεληθούν συνολικά 61 εκατομμύρια ευρώ (55 εκ. σταθερή συμφωνία και 6.5 εκ. ακόμα που συνδέονται με αγωνιστικούς στόχους), κάτι που τους φέρνει στην 2η θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες χορηγικές συμφωνίες. Στην 1η θέση διατηρείται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει υπογράψει με τη Chevrolet και στην 3η ακολουθεί η επίσης αγγλική Τσέλσι που έχει συμφωνήσει  με την ιαπωνική και αυτή Yokohama.

Έξι σύλλογοι από την Βρετανία βρίσκονται πάντως στην πρώτη 10άδα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τότεναμ, ενώ εκτός των δύο μεγαθήριων της Ισπανίας (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης), την 10άδα κλείνουν η γερμανική Μπάγερν Μονάχου και η γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο, είναι πως η αεροπορική εταιρεία Fly Emirates δεσπόζει στη φανέλα τριών ομάδων (Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν) ενώ τα 2/3 του… βάθρου, καταλαμβάνονται από ιαπωνικούς χορηγούς. Την Rakuten και την Yokohama.

ΘΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΞΙΑ
1^ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Chevrolet € 71 εκ.
2^ Μπαρτσελόνα Rakuten € 61,5 εκ.
3^ Τσέλσι Yokohama € 55 εκ.
4^ Άρσεναλ Fly Emirates € 40 εκ.
5^ Μπάγερν Μονάχου Telekom € 33 εκ.
6^ Ρεάλ Μαδρίτης Fly Emirates € 32 εκ.
7^ Παρί Σεν Ζερμέν Fly Emirates € 28 εκ.
8^ Μάντσεστερ Σίτι Etihad Airways € 27 εκ.
9^ Λίβερπουλ Standard Chartered € 27 εκ.
10^ Τότεναμ AIA € 21 εκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή