Γλίτωσε τον θάνατο και άκουσε τη μητέρα του!

1556
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πόσες και πόσες φορές δεν μας έχει πει κάτι η μητέρα μας και εμείς απλώς την αγνοήσαμε… Από συμβουλές μέχρι οδηγίες ή παρακλήσεις, αλλά τις περισσότερες φορές από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Ειδικά όταν κάποιος είναι 20 χρονών, σπάνια δίνει βάση σε όσα λένε οι γονείς του.

Κάτι τέτοιο ΔΕΝ έκανε ο Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν άκουσε τη συμβουλή της μητέρας του όταν ήταν 20 και δικαιώθηκε, έχοντας καταφέρει τόσα πολλά στην καριέρα του. Και όλα αυτά έχοντας περάσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή! Το 2005 πήρε μεταγραφή για την Ντιναμό Μόσχας, όμως διαγνώστηκε με φυματίωση! Οι γιατροί μάλιστα του είπαν ότι αν αργούσε ακόμα 2 εβδομάδες να κάνει εξετάσεις, δύσκολα θα μπορούσε να το ξεπεράσει… Άρα ο θάνατος ήταν πολύ πιθανός και σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Ο Τιάγκο Σίλβα χρειάστηκε να κάνει 6 μήνες θεραπείες για να μπορέσει να ξεπεράσει την ασθένεια. Όταν πέρασε αυτό το διάστημα, ήταν εξουθενωμένος και απογοητευμένος και ήθελε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Εκεί, όμως, ήρθε η μητέρα του να τον συμβουλέψει και να τον ξαναβάλει στον δρόμο της προσπάθειας. Του είπε ότι δεν υπάρχουν αρκετά καλά επαγγέλματα γι’ αυτόν, υπενθυμίζοντάς του από ποια κοινωνική τάξη προέρχονταν και τι είχαν περάσει…

Ο νεαρός Βραζιλιάνος ξανασκέφτηκε τις προτεραιότητές του και αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή της μητέρας του και να συνεχίσει να παίζει μπάλα. Η Φλουμινένσε του έδωσε την ευκαιρία και από εκεί και πέρα ακολούθησε η μεταγραφή στην Ιταλία, η μετακόμιση στο Παρίσι και η εθνική Βραζιλίας, της οποίας είναι και αρχηγός! Μια ιστορία που δείχνει ότι οι γονείς μιλάνε και ενεργούν για το καλό των παιδιών τους και μόνο, αλλά φανερώνει και το μεγαλείο ψυχής και το θάρρος που μπορεί να δείξει ένας άνθρωπος για να καταφέρει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή