Γι’ αυτό δεν μπορούν να πάρουν οι αγγλικές ομάδες το Τσάμπιονς Λιγκ

1137
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο βγάζει στο Τσάμπιονς Λιγκ 4 ομάδες, η Αγγλία δεν βλέπει συχνά τους εκπροσώπους της να προχωράνε στη διοργάνωση όσο θα έπρεπε. Φέτος μόνο η Λέστερ κατάφερε να προκριθεί στους “8”, αλλά το έργο της είναι φοβερά δύσκολο με τόσα μεγαθήρια…

Γενικά οι αγγλικές ομάδες δεν καταφέρνουν όσο θα ήθελαν και όσα αναλογούν στα υπερμεγέθη μπάτζετ που έχουν κάθε χρόνο. Κι αν εξαιρέσουμε την Άρσεναλ, που συνήθως πέφτει πάνω στην Μπάγερν και… χαιρετάει νωρίς, ούτε η Σίτι των πολλών εκατομμυρίων είναι ικανή να ανέβει και να ξεπεράσει εμπόδια όπως αυτό της Μονακό. Τελευταία φορά που σύλλογος από το Νησί κατέκτησε το τρόπαιο ήταν το 2012 η Τσέλσι, η οποία στάθηκε τυχερή στον τελικό με την Μπάγερν, ισοφαρίζοντας στο τέλος και νικώντας στα πέναλτι.

cool-and-fun-facts-about-alex-fergusons-life

Πιο πριν ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που κατέκτησε δις τον τίτλο: το 1999 και το 2008. Έτσι είναι φυσικό να ρωτήθηκε ο Σκωτσέζος τους λόγους για τους οποίους οι αγγλικές ομάδες δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι την πηγή και να πιουν νερό… “Όλα είναι κύκλος. Τη δεκαετία του 1990 ήταν η Μίλαν, το 1970 ο Άγιαξ, το 1980 η Λέβερπουλ. Η ιστορία κάνει κύκλους και αναδεικνύει ομάδες και χώρες”, είπε αρχικά ο Φέργκιουσον, για να συνεχίσει: “Τώρα κυρίαρχη είναι η Ισπανία. Η ερώτηση θα μπορούσε να ήταν γιατί δεν το κερδίζει η Μπάγερν ή οι ιταλικές ομάδες”.

Παρ’ όλα αυτά, ο Σκωτσέζος το πάει ένα βήμα παραπέρα και θεωρεί ότι μεγάλο ρόλο στον… παραγκωνισμό των αγγλικών συλλόγων έχει παίξει η παρουσία του Μέσι και του Ρονάλντο σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, θεωρεί ότι θα αλλάξουν πολλά όταν οι δύο αυτοί παίκτες αποχωρήσουν… “Ο Μέσι μεγαλώνει, ο Ρονάλντο μεγαλώνει. Μπορούν να αντικατασταθούν αυτοί στις ομάδες τους; Αν όχι, τότε και οι αγγλικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία τους…”.

690

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή