Φάμπιο Καναβάρο: Το ball boy που έκανε τάκλιν στον Μαραντόνα

18513
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στις 13 Σεπτενβρίου του 1973, στον ιταλικό Νότο και συγκεκριμένα στη Νάπολι, ένα αγοράκι ερχόταν στον κόσμο, που έμελλε αργότερα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς αμυντικούς. Ο Φάμπιο Καναβάρο πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα, όμως πάντα θα θυμάται τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, που ήταν απόλυτα συνυφασμένα με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το 1987 ο μικρός Φάμπιο παρακολουθούσε ως ball boy την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα της καρδιάς του και της γενέτειράς του. Πίσω από τα τέρματα του γηπέδου, έβλεπε τον Μαραντόνα, τον Φεράρα και τα άλλα αστέρια της Νάπολι και ονειρευόταν να παίξει μια μέρα μαζί τους. Και αυτό το παιδικό όνειρο έμελλε να πραγματοποιηθεί πολύ γρήγορα…

Από το 1988 ο Καναβάρο εντάχθηκε στην ακαδημία των “παρτενοπέι”. Του άρεσε να παίζει στην άμυνα, όμως ήταν αρκετά πιο κοντός από τους συνομηλίκους του και δεν είχε το απαιτούμενο ύψος για στόπερ. Όμως ήταν πολύ καλός και το ταλέντο του κάλυψε το μικρό μπόι του. Τόσο καλός, μάλιστα, που κλήθηκε να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα της Νάπολι…

“Θα κάνω προπόνηση με τον Μαραντόνα!”, έλεγε σε όλους ο πιτσιρικάς Φάμπιο, μην μπορώντας να πιστέψει ότι θα βρισκόταν στο ίδιο γήπεδο και θα μάρκαρε το είδωλό του. Ο Τσίρο Φεράρα φρόντισε να προσγειώσει τον μικρό, λέγοντάς του ότι δεν θα μπορούσε να πάρει την μπάλα από τον Ντιεγκίτο. “Δεν μπορούν άλλοι κι άλλοι και θα μπορέσεις εσύ; Άραξε, μικρέ, πάρε αυτή την μπάλα από εμένα τώρα, γιατί από τον Μαραντόνα δεν θα μπορείς”, τον περιέπαιξε ως βεντέτα που ήταν.

Όμως ο Καναβάρο ζούσε για το όνειρό του. Σε μια προπόνηση της Νάπολι, ο Μαραντόνα είχε την μπάλα και εφορμούσε προς την αντίπαλη άμυνα. Ο νεαρός στόπερ δεν το σκέφτηκε στιγμή, παρότι έβλεπε τον τεράστιο παικταρά να μην αφήνει την μπάλα χωρίς άγγιγμα καθόλου. Έκανε ένα δυνατό τάκλιν και πήρε μαζί του και την μπάλα, και τον Αργεντινό!! Η σκηνή ήταν σοκαριστική για όλους τους μάρτυρες, αφού ένα αμούστακο παιδάκι παραλίγο να προκαλέσει τραυματισμό στον ηγέτη και σταρ της ομάδας!

Οι υπόλοιποι παίκτες και το προπονητικό τιμ θύμωσαν και κατσάδιασαν τον Καναβάρο για την απερισκεψία και το θράσος του. Όμως, ο μεγάλος Ντιέγκο τον υπερασπίστηκε, τον συμβούλεψε να παίζει όπως θέλει και μάλιστα τον συνεχάρη. Πώς; Κάνοντάς του δώρο τα παπούτσια του από εκείνη την προπόνηση! Ο μικρός δεν το πίστευε. Το είδωλό του τον αντάμειψε με τέτοιο δώρο, με τα παπούτσια λασπωμένα από την προπόνηση να κοσμούν το δωμάτιό του μαζί με τις αφίσες του Μαραντόνα!

Εκείνο το τάκλιν ήταν που έδωσε τη φήμη ενός φέρελπι αμυντικού, που στην πορεία εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο αμυντικό, κεφάλαιο για το ιταλικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή