Έσπασε ρεκόρ η Τσέλσι!

305
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η νίκη της Τσέλσι με 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, δεν ήταν σημαντική μόνο επειδή έφερε την πρόκριση στους “4”, αλλά γιατί δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ για την ομάδα του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, η Τσέλσι συμπλήρωσε 13 σερί εντός έδρας νίκες για όλες τις διοργανώσεις, καταφέρνοντας να σπάσει το φράγμα των 12, στο οποίο κόλλησε δύο φορές στο παρελθόν. Από τα μέσα Οκτωβρίου, λοιπόν, με την επικράτηση με 3-0 κόντρα στη Λέστερ, μέχρι το ματς με τη Γιουνάιτεντ, οι “μπλε” συμπλήρωσαν 13 συνεχόμενες νίκες, με 39 γκολ υπέρ και μόλις 6 κατά! Πρόκειται για εντυπωσιακό ρεκόρ, που φανερώνει τη φετινή δυναμική της ομάδας του Αντόνιο Κόντε, υπό την καθοδήγηση του οποίου η Τσέλσι οδεύει ολοταχώς προς το νταμπλ.

Η πρώτη απόπειρα της λονδρέζικης ομάδας να κάνει 13 σερί νίκες στο γήπεδό της ξεκίνησε τον Μάιο του 2009, με τον Γκους Χίντινκ, και τελείωσε τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους, με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο. Ήταν το τελευταίο ματς για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, με την κυπριακή ομάδα να φεύγει με το τιμητικότατο 2-2 από το “Στάμφορντ Μπριτζ”, σταματώντας το σερί της Τσέλσι!

Η δεύτερη φορά που οι “μπλε” έφτασαν τόσο κοντά, ήταν το 2014, όταν με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο τιμόνι άρχισαν ένα σερί εντός έδρας νικών τον Σεπτέμβριο και το κράτησαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Τότε που έχασαν από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, την Μπράντφορντ, με 4-2, για το Κύπελλο Αγγλίας, ενώ είχαν προηγηθεί κιόλας με 2-0!

Αυτήν η φορά ήταν η τυχερή τους, αφού κατάφεραν να συνεχίσουν το σερί και μάλιστα κερδίζοντας ένα ντέρμπι, κόντρα σε μια ομάδα όπως η Γιουνάιτεντ. Αυτό λέει πολλά, όπως επίσης λέει πολλά και το γεγονός ότι μπορούν να αυξήσουν το σερί τους και να δημιουργήσουν ένα υψηλό ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή