Ένα Νταμπλ διαφορετικό και όμοιο

188

 

Καταρχάς να ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι στην Αγγλία ο πιο σημαντικός τίτλος φυσικά είναι η Πρέμιερ Λιγκ, την οποία οι Άγγλοι την θεωρούν ανώτερη και από το Τσάμπιονς Λιγκ. Από κει και πέρα, στο νησί έχουν και αρκετά… Κύπελλα! Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι το FA CUP! Σε αυτόν τον θεσμό, Η Τσέλσι την Δευτέρα 13 Μαρτίου, επικράτησε με 1– 0 της Manchester United και έτσι πήρε την πρόκριση για τους 4 του θεσμού.

Η ομάδα του Κόντε Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην πρώτη θέση και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα χάσει αυτό το τίτλο. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να κάνει τον Νταμπλ και κακά τα ψέματα αυτός είναι και ο στόχος που έχουν οι μπλε. Το θέμα όμως είναι, το πότε είχε καταφέρει η Τσέλσι τελευταία φορά να κάνει κάτι ανάλογο, αλλά και πόσες φορές το έχει κάνει…

Το 2010 η Τσέλσι είχε καταφέρει να κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ και παράλληλα να πάρει και το κύπελλο στο οποίο αναφερόμαστε. Αντίπαλος στο FA ήταν η Πόρτσμουθ. Τότε οι μπλε είχαν καταφέρει να επικρατήσουν στον τελικό με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Ντρογκμπά! Προπονητής εκείνη την χρόνια ήταν ο Αντσελότι και η Τσέλσι είχε παικταράδες (όπως και φέτος η Τσέλσι έχει Ιταλό τεχνικό στο τιμόνι και καλό υλικό).

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον μεγάλο Ανελκά, τον μεγάλο Μπάλακ, ή τον τεράστιο αρχηγό Φρανκ Λάμπαρντ; Ή τους Κόουλ, Μαλουντά, Τέρι; Γενικότερα, είχαν μία ομάδα η οποία έκανε τη διαφορά στην Αγγλία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει τους δύο μεγαλύτερους τίτλους στο νησί. Ήταν η πρώτη φορά που το είχε καταφέρει, να πάρει δηλαδή το πρωτάθλημα και το FA.

Και φέτος, είναι το μεγάλο φαβορί να το καταφέρει ξανά για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά από 7 χρόνια. Επίσης και φέτος η Τσέλσι έχει πάρα πολύ δυνατό υλικό! Ντιεγκο Κόστα, Αζάρ, Νταβίντ Λουίζ, είναι κάποιοι που μπορείς να ξεχωρίσεις… Ενώ στον πάγκο είναι ο τεράστιος Κόντε, που μεταδίδει το πάθος του στον αγωνιστικό χώρο. antonio-conte-chelsea-italy-spainΚαι μην παραξενευτείτε επειδή γράψαμε ότι θα το καταφέρει για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Ναι μεν η Τσέλσι είναι μία μεγάλη ομάδα στην Αγγλία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι πλούσια από τίτλους, όπως για παράδειγμα United ή η Άρσεναλ ή η Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, έχει 5 πρωταθλήματα!

Η Τσέλσι λοιπόν πάει ξανά μετά από 7 χρόνια να πάρει και τις δύο κούπες, σε ένα double που θα είναι διαφορετικό επειδή θα είναι το δεύτερο στην ιστορία της, αλλά και όμοιο, επειδή στον πάγκο θα κάθεται ένας ιταλός τεχνικός, και στο αγωνιστικό χώρο θα υπάρχει ένα εξαιρετικό υλικό!

Δείτε το τελευταίο τελικό της Τσέλσι με αντίπαλο την Πόρτσμουθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή