Το ελληνικό Mini Football είναι εδώ!

314
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Με ένα σούπερ αφιέρωμα, το iperiodico.gr σάς συστήνει την ελληνική ομάδα Mini Football, που εκπροσωπεί τη χώρα μας διεθνώς και ήδη μετράει τιμητικές διακρίσεις!


Σίγουρα πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, έχετε φτιάξει μια ομάδα 5×5 με φίλους, συναδέλφους, συμφοιτητές κ.λπ. και έχετε συμμετάσχει σε κάποιο από τα… αμέτρητα τουρνουά που διοργανώνονται στα γηπεδάκια όλης της χώρας. Πώς θα σας φαινόταν αν σε ένα τέτοιο μεγάλο τουρνουά, όπως το Unileague, φτάνατε τόσο ψηλά και… χτυπάγατε την πόρτα της Εθνικής ομάδας; Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την ελληνική ομάδα Mini Football, που εδώ και πέντε χρόνια έχει συγκροτηθεί και εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις, έχοντας όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει.

13533361_1106715066041440_6931660368528883151_n

Ας μάθουμε αρχικά λίγα πράγματα για το συγκεκριμένο άθλημα. Κάθε ομάδα παρατάσσεται με 6 παίκτες, σε τερέν με συνθετικό χλοοτάπητα, με 5άρα κανονική μπάλα και με τέρματα 2μ. ύψος και 4μ. μήκος. Η αποστολή κάθε ομάδας αποτελείται από 14 παίκτες. Κάπως έτσι γίνονταν και τα τουρνουά του Unileague, το οποίο αποτέλεσε τη δεξαμενή από την οποία άρχισε να συγκροτείται η εθνική ομάδα.

ΤΟ «ΜΠΑΜ» ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2011 σε πειραματικό στάδιο, όμως από το 2013 η ελληνική ομάδα συμμετέχει σε διεθνή τουρνουά. Όπως έγινε τον Οκτώβριο εκείνου του έτους, στο Ρέθυμνο, με την πρώτη οργανωμένη συμμετοχή της ομάδας. To… «μπαμ» έγινε τότε, όπως σημειώνουν εύστοχα οι συντελεστές. Η διοργάνωση συνοδεύτηκε από πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου και η ελληνική ομάδα έφτασε μέχρι τους «16», όπου αποκλείστηκε από τη Γερμανία.

 

 

Το 2014 επαναλήφθηκε το σκηνικό, αυτήν τη φορά στο Μαυροβούνιο, στην ίδια φάση και με τον ίδιο αντίπαλο, ενώ το 2015 στην Κροατία η ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, τερματίζοντας τρίτη. Να σημειωθεί ότι η EMF, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία Mini Football, έχει θεσπίσει το σύστημα με 8 ομίλους, από τους οποίους προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες.

13694172_10208004999935464_1218909645_o

 

 

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΕΘΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ωστόσο, φέτος, στο τουρνουά προετοιμασίας που έλαβε χώρα στο Βίτεν της Γερμανίας, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 4 ομάδες (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία οι άλλες τρεις), κάτι που αποτέλεσε την πρώτη της διάκριση! Η κανονική διάρκεια του τελικού κόντρα στη Γερμανία έληξε με 1-1 και η Ελλάδα κατέκτησε το τουρνουά στη διαδικασία των πέναλτι. Βέβαια αυτό το τουρνουά βοήθησε στην προετοιμασία των ομάδων για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία, φυσικά υπό την αιγίδα της EMF, και η ελληνική ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον όμιλο την Αγγλία, την Κροατία και την Κύπρο. Από 21 έως 28 Αυγούστου, λοιπόν, η καρδιά του Mini Football χτυπάει στην Ουγγαρία, όπου η Ελλάδα θα συμμετάσχει με υψηλές προσδοκίες!

12961689_1058001844246096_5615398874307184479_n

 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ας δούμε, όμως, τι λένε για όλη αυτή την προσπάθεια οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ομάδας. Συνομιλήσαμε με τον επικεφαλής της ομάδας, αλλά και CEO της EMF, Θάνο Παπαδόπουλο, που μας είπε: «Φέτος είναι η 4η συνεχόμενη σεζόν που εφαρμόζουμε το ίδιο πλάνο, δηλαδή με τον ίδιο προπονητή και την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία, και αυτό είναι πολύ καλό για τη συνοχή της ομάδας. Όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά, δηλαδή τον προγραμματισμό της προετοιμασίας, έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες και έχουμε βελτιωθεί αρκετά, με τη βοήθεια πάντα του τεχνικού διευθυντή Σταμάτη Αργύρη. Δεν έχουμε πολλές αλλαγές στον κορμό της ομάδας, καθώς πέρυσι ήταν η χρονιά της ανανέωσης, οπότε έχουμε πετύχει έναν συνδυασμό παλιών και νέων παικτών, κάτι που προσδίδει εμπειρία στην ομάδα. Στη διοργάνωση της Ουγγαρίας θα είμαστε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και πρέπει να φέρουμε στην αρχή καλά αποτελέσματα, με Αγγλία και Κροατία, ώστε στο τρίτο ματς με την Κύπρο να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την πρόκριση. Το κακό είναι ότι η δεύτερη θέση φέρνει αντίπαλο τη Ρουμανία, αλλά εμείς έχουμε καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στον χορηγό μας, την UMBRO, που μας ντύνει και είναι πάντα δίπλα μας. Άλλωστε είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά μεγάλων εταιρειών στην προσπάθειά μας, καθώς τα έξοδα είναι πολλά και οι χορηγοί μας βοηθάνε πολύ».

 

13820743_10208004967414651_998147033_n

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας, Αποστόλης Γκαϊφύλλιας, ο οποίος μίλησε για την προετοιμασία και τους στόχους όσον αφορά το Euro της Ουγγαρίας: «Η προετοιμασία έγινε για δέκα μέρες τον Ιούνιο και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων. Η ομάδα έχει υλικό και ποιότητα, ενώ μας βοήθησε και το τετραεθνές τουρνουά της Γερμανίας, το οποίο θα το… βρούμε μπροστά μας, αφού ήταν πολύ χρήσιμο. Οι νέοι παίκτες αντιλήφθηκαν το υψηλό επίπεδο και ευελπιστώ ότι θα πάμε καλύτερα τώρα που είμαστε πιο οργανωμένοι. Όσον αφορά τους αντιπάλους μας στον όμιλο του Euro, οι Κροάτες είναι παραδοσιακή δύναμη, δεν εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα, αλλά είναι σοβαρή ομάδα και αποτελούν το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο. Οι Άγγλοι έχουν σκαμπανεβάσματα, δεν ξέρεις πώς θα εμφανιστούν, ενώ οι Κύπριοι είναι ο άγνωστος Χ, καθώς δεν ξέρουμε και πολλά γι’ αυτούς. Στόχος μας είναι η πρόκριση από τη φάση των ομίλων και μετά… τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Καλό θα ήταν να βγούμε και πρώτοι, για να αποφύγουμε τους Ρουμάνους, αλλά κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

13495234_1102729166440030_7900255074043776567_n

 

Ο εκ των αρχηγών, Αντρέας Ντρένοβα, δήλωσε: «Εγώ ξεκίνησα να συμμετέχω στην ομάδα από τη διοργάνωση της Μολδαβίας, έκτοτε για λόγους τραυματισμού έχασα τις δύο επόμενες και επέστρεψα σε αυτή της Κροατίας. Συμμετέχω στο Unileague με την ομάδα των Amigos εδώ και μια επταετία. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος και χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Μιλάμε για μια απίστευτη διοργάνωση, που μεταφέρει κίνητρα πολύ σημαντικά. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, μια και συμμετέχουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει σημαντική καριέρα στο παρελθόν. Στο φετινό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας έχουμε μεγάλα όνειρα, διαθέτουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω μπορούμε να προχωρήσουμε και μετά τους “16”. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, έχουμε καταφέρει να πετύχουμε μια μείξη παλιών και νέων παικτών. Στόχος μας σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε, είναι μια ενδεχόμενη επιτυχία με την ελληνική ομάδα, κυρίως, όμως, το αίσθημα της χαράς και οι στιγμές που ζούμε όλοι μαζί, που μοιραζόμαστε μεταξύ μας. Έχουμε πάντα την ελπίδα ότι θα διακριθούμε».

13823631_10208004967254647_768015257_n

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του έτερου αρχηγού, Δημήτρη Καραβίδα: «Η γνωριμία μου με το Mini Football έγινε τον Οκτώβριο του 2013, στο Ρέθυμνο, που ήταν η πρώτη φορά που έγινε στάδιο προεπιλογής παικτών για την ελληνική ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχω στο Unileague, η ομάδα μου είναι οι Κωστάκηδες. Για όλα τα παιδιά είναι πολύ μεγάλη εμπειρία και η προβολή που έχει πάρει το άθλημα μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης και του ανταγωνισμού είναι πολύ σημαντική. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να ανέβουμε επίπεδο, κάθε χρόνο κάνουμε βήματα μπροστά, όλο και κάτι περισσότερο γίνεται. Σίγουρα το τουρνουά στη Γερμανία μας βοήθησε πολύ να δεθούμε και να γνωριστούμε, άλλωστε στην προετοιμασία αποκτούμε ομοιογένεια, βλέπουμε και βίντεο με παιχνίδια. Στόχος για τη διοργάνωση της Ουγγαρίας είναι να περάσουμε τον όμιλο, πέρυσι ήμασταν άτυχοι που αποκλειστήκαμε στο τελευταίο λεπτό από τους Ισπανούς, φέτος όμως είναι εφικτό, και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά μπορούμε».

13816922_10208004967294648_1242259312_n

 

Τη σκυτάλη στις δηλώσεις πήρε στη συνέχεια άλλος ένας παίκτης της ελληνικής ομάδας, ο Αντρέας Μάντης: «Στο Unileague συμμετέχω με την ομάδα El Pozo Murcia, η πρώτη φορά που κλήθηκα στην ελληνική ομάδα ήταν τον Μάρτιο, στο τουρνουά του Βίτεν, σε μια επιτυχημένη αποστολή. Εντυπωσιάστηκα από τη διοργάνωση και έχοντας δει και κάποια πράγματα από την εθνική ομάδα Σάλας, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η εμπειρία μου από το ποδόσφαιρο Σάλας με βοηθάει πολύ. Ο λόγος που συμμετέχω είναι επειδή είναι… η ελληνική ομάδα. Θα μπορούσε να βοηθήσει αυτό σε μια μεταγραφή, ως προετοιμασία και ως βελτίωση. Για την Ουγγαρία, το μόνο θέμα μας είναι η ομοιογένεια, να καταλάβουν τα νέα παιδιά το αγωνιστικό μας στιλ. Οι παίκτες έχουν εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Το κλειδί για την επιτυχία είναι να εμπιστευτεί ο ένας το παιχνίδι του άλλου».

 

13823484_10208004967054642_1515490656_n

Στο iperiodico.gr μίλησε και η γενική αρχηγός της ομάδας, Σταυρούλα Γιαννακοπούλου: «Οι αρμοδιότητές μου είναι το οργανωτικό κομμάτι, όσον αφορά τον ρουχισμό, τη διαμονή, τις προπονήσεις της ομάδας, ό,τι χρειάζεται η αποστολή. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να συναναστρέφεσαι με τόσους πολλούς άντρες, γιατί καμιά φορά θες να επιβληθείς και δεν είναι εύκολο (γελάει)! Με τα παιδιά είμαστε και φίλοι και προσπαθούμε να κρατάμε ισορροπίες και να διαχωρίζουμε τους ρόλους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεννόηση. Κάθε χώρα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στο οργανωτικό κομμάτι, αλλά νομίζω ότι το πάθος που έχουμε ως Έλληνες δεν το βρίσκεις εύκολα αλλού… Πιστεύω ότι με αργά και σταθερά βήματα μπορούμε να φτάσουμε σε ψηλό επίπεδο, είμαστε σε καλό δρόμο και με δουλειά και αφοσίωση θα πάμε ακόμα καλύτερα. Το ταβάνι της ομάδας στην Ουγγαρία θα μπορούσε να είναι ένα μετάλλιο».

13819436_10208004967134644_1600696804_n

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: Παπαδόπουλος Θάνος (CEO της EMF)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Αργύρης Σταμάτης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιαννακοπούλου Σταυρούλα

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ: Σταράκης Δημήτρης

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γκαϊφύλλιας Αποστόλης

ΑΡΧΗΓΟΙ: Ντρένοβα Αντρέας, Λευκαρίτης Χρύσανθος, Καραβίδας Δημήτρης

ΠΑΙΚΤΕΣ: Γκιάλης Μίμης, Γκιάτης Βαγγέλης, Κεφάκης Μιχάλης, Κωνστάνταγας Γιώργος, Μάντης Ανδρέας, Ντούμος Χρήστος, Ξανθός Πασχάλης, Ταραμάς Ραφαήλ, Τζανέτος Σάκης, Φραγκιαδάκης Γιώργος, Χατζημηνάς Γιώργος

13814611_10208004967334649_569113508_n

  • Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα, για την οποία θα μαθαίνετε τα πάντα από το iperiodico.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή