Δεν βάζει μόνο πέναλτι…

641

Μπορεί να έχουμε περάσει τα μέσα της σεζόν, αλλά υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μέχρι στιγμής έχει σκοράρει τα περισσότερα από τα γκολ με πέναλτι. Και δεν είναι ένα και δύο… Αλλά 10 τέρματα.

Ο λόγος για τον Λακαζέτ, τον επιθετικό της Λιόν. Ο 25χρονος έχει αγωνιστεί φέτος σε 25 παιχνίδια στη Λιγκ 1 και έχει σκοράρει 23 τέρματα συνολικά. Αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι τα 10 από αυτά τα έχει πετύχει από τα 11 βήματα. Δηλαδή, σχεδόν τα μισά του γκολ είναι με πέναλτι και αυτό τον “ανακηρύσσει” ως τον… πεναλτάκια της χρονιάς.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι ο Καβάνι, ο οποίος παίζει στο ίδιο πρωτάθλημα και μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ της Λιγκ 1, έχει σκοράρει 27 τέρματα συνολικά και τα 7 από αυτά είναι με πέναλτι. Από εκεί και πέρα, και στα άλλα πρωταθλήματα, όπως της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, κανείς δεν έχει πετύχει τόσα πολλά γκολ από την άσπρη βούλα.

Εκτός, όμως, από το σημείο του πέναλτι, ο Λακαζέτ σκοράρει από πολλά σημεία του γηπέδου, ειδικά μέσα στην περιοχή. Ο Γάλλος επιθετικός πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, ξεχωρίζει στη μέτρια χρονιά της Λιόν εντός συνόρων, ενώ έχει συμβάλει τα μέγιστα και στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του στα κύπελλα Ευρώπης. Να θυμίσουμε ότι οι Λιονέ είναι στη φάση των “8” του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας αποκλείσει τη Ρόμα! Mάλιστα, με τους Ρωμαίους έκανε όργια στα δύο ματς, κάτι που μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω…

Το φονικό του ένστικτο έχει ξυπνήσει για τα καλά και σκοράρει ανελλιπώς, βοηθώντας όσο μπορεί από την πλευρά του τη Λιόν να ανέβει βαθμολογικά στο γαλλικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη, με υψηλή τεχνική κατάρτιση και φοβερό σουτ. Σκόραρε και κόντρα στην Παρί, στην ήττα με 2-1 της Λιόν εκτός έδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή