Μπράβο, είσαι ο εφιάλτης τους…

301
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ο Κλαούντιο Μπράβο έχει ακούσει πολλά όσον αφορά το αν είναι καλός τερματοφύλακας ή όχι. To θέμα είναι ότι έχει φορέσει τις φανέλες δύο μεγάλων συλλόγων στην Ευρώπη, αφού τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Μάντσεστερ Σίτι είναι ομάδες που πρωταγωνιστούν. Πολλά μπορεί να πει κανείς για το ύψος του, αλλά την ικανότητά του στα πέναλτι δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς.

Μάλιστα, αυτή η ικανότητα είναι που του έχει επιτρέψει να βγει νικητής από ένα ματς κόντρα στους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2017 ο Κλαούντιο Μπράβο είπε “όχι” τρεις φορές στη διαδικασία των πέναλτι, σε τρεις Πορτογάλους παίκτες, στέλνοντας τη Χιλή στον τελικό της διοργάνωσης. Μάλιστα, κράτησε ανέπαφη την εστία του για πάνω από 120 λεπτά, αφού δεν δέχθηκε γκολ ούτε στην κανονική διάρκεια ούτε στην παράταση. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε “στοπ” στον Κριστιάνο Ρονάλντο (κι ας μην εκτέλεσε πέναλτι) καθώς δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει άλλον έναν τίτλο για τη φετινή σεζόν.

Αυτά έγιναν στις 28 Ιουνίου του 2017. Ακριβώς έναν χρόνο πριν, και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου 2016, ο Χιλιανός γκολκίπερ πλήγωσε και τον έτερο κορυφαίο. Ο Λιονέλ Μέσι ήθελε τόσο πολύ να σηκώσει ένα τρόπαιο με την εθνική Αργεντινής και το επετειακό Κόπα Αμέρικα έδινε αυτή την ευκαιρία. Όμως, στον τελικό βρήκε απέναντί του τη σκληροτράχηλη Χιλή (όπως και έναν χρόνο πριν) και το 0-0 παρέμεινε τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πέναλτι. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία ο Μέσι έκανε την αρχή, αλλά πέταξε την μπάλα έξω. Έσπασαν καρδιές στη συνέχεια, αλλά ο Μπράβο απέκρουσε το πέναλτι του Μπίλια, ο Σίλβα ευστόχησε με τη σειρά του και η Χιλή κατέκτησε το τρόπαιο.

Μέσα σ’ έναν χρόνο ο Κλαούντιο Μπράβο πλήγωσε και τον Μέσι, και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, νικώντας τις εθνικές τους ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι. Είναι πεναλτάκιας ο Χιλιανός, ωστόσο το να βάζεις “στοπ” στους δύο κορυφαίους, σίγουρα λέει πολλά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή