“Αζτέκα”: Το θρυλικό στάδιο όπου γράφτηκε ιστορία

937
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Το Μεξικό χτυπήθηκε από τρομακτικό σεισμό, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, 7,1 ρίχτερ, θρηνώντας πάνω από 200 νεκρούς. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες και από τις ζημιές σε κτίρια δεν γλίτωσε ούτε το θρυλικό ποδοσφαιρικό γήπεδο “Αζτέκα”.

Το γήπεδο στην ουσία κόπηκε στα δύο σε κάποια σημεία των εξεδρών, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι σχετικές φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα από τα πιο θρυλικά γήπεδα στον κόσμο, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα, με επίσημη χωρητικότητα 105.000 θεατών.

Το “Αζτέκα” κατασκευάστηκε το 1966, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1968, όμως τις μεγαλύτερες στιγμές του τις έχει γνωρίσει το 1970 και το 1986, όταν φιλοξένησε τους τελικούς των αντίστοιχων Παγκοσμίων Κυπέλλων. Μάλιστα, εκεί διεξήχθη και το παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία, στο Μουντιάλ του 1986. Η “αλμπισελέστε” είχε κερδίσει με 2-1 και ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε σκοράρει δύο από τα πιο διάσημα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το “Χέρι του Θεού” και το εκπληκτικό σόλο που πέρασε όλη την ομάδα των Άγγλων, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Στο ίδιο γήπεδο τραγούδησαν και το γέμισαν ασφυκτικά ο Έλτον Τζον και ο Μάικλ Τζάκσον, αλλά και πολλοί άλλοι πασίγνωστοι καλλιτέχνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή