Από το… τίποτα, στην κορυφή του κόσμου

2449

Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουν τα πάντα, αλλά στα παιδικά τους χρόνια πέρασαν πολύ δύσκολα. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν καν τα απαραίτητα. Διαβάστε 5 διαφορετικές μικρές ιστορίες.

ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΖriquelme-idolo-siempre-carlitos-tevez_oleima20160626_0055_28-768x513

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος στα παιδικά του χρόνια έζησε πολύ δύσκολα. Βλέπετε δεν είχε την οικονομική άνεση να ζήσει όπως τα άλλα παιδιά. Γεννημένος στο Fuerte Apache της Αργεντινής, μία πόλη κοντά στο Μπουένος Άιρες, η οποία είχε πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και ναρκωτικών, ο Κάρλος Τέβεζ από μικρός είχε ένα όνειρο. Να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και τα κατάφερε. Έπαιξε σε Μπόκα Τζούνιορς και Κορίνθιανς και το 2006 πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το 2017 κατάφερε να πάει στην Κίνα με συμβόλαιο 615,000 δολαρίων ανά εβδομάδα.

ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣcqudp8mxaaikyc0

Όταν μιλάς πλέον για τον Αλέξις Σάντσες, λες ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Αλλά για να φτάσει ως εδώ πέρασαν πολλά χρόνια και ο ίδιος πέρασε πολλά. Γεννημένος στη Χιλή, στα παιδικά του χρόνια έζησε πολλά… Όπως είχε πει και ο ίδιος, δεν είχε ούτε ποδοσφαιρικά παπούτσια να φορέσει. Παρακαλούσε την μητέρα του να του αγοράσει για να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά εκείνη δεν μπορούσε. Μάλιστα, η μητέρα του είχε παρακαλέσει τον δήμαρχο της περιοχής για την αγορά τους, ώστε να γίνει χαρούμενος ο μικρός Σάντσες και να παίξει ποδόσφαιρο. Πλέον, ζει το όνειρο του.

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ

Zlatan Ibrahimovic during a photoshoot on July 1, 2001 at Amsterdam, Netherlands. (Photo by VI Images via Getty Images)
Zlatan Ibrahimovic during a photoshoot on July 1, 2001 at Amsterdam, Netherlands. (Photo by VI Images via Getty Images)

Αν και τώρα είναι αλαζόνας, μικρός έζησε πολύ δύσκολα χρόνια. Γεννήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας από τον πατέρα του τον Σέφικ από την Βοσνία και την μητέρα του την Jurka Gravic από την Κροατία. Όπως ο ίδιος έχει πει “όλοι μου μιλούσαν σαν σκουπίδι όταν μικρός, αλλά τώρα όλοι μασάνε τα λόγια τους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο τρόπαιό μου”.

ΝΕΪΜΑΡarticle-2659244-1ed1453b00000578-981_634x390

Τώρα έχει γυναίκες, λεφτά, αμάξια, τα πάντα. Αλλά μικρός δεν είχε απολύτως τίποτα. Μεγάλωσε στην Mogi das Cruzes, μια φτωχή γειτονιά στο Σάο Πάολο. Ο πατέρας του έπρεπε να κάνει 3 δουλειές και αυτό δεν ήταν αρκετό για να ζήσει την οικογένεια του. Φανταστείτε ότι στο σπίτι του Νέιμαρ δεν είχαν ρεύμα επειδή ήταν απλήρωτο πολλές φορές. Όμως, με το ταλέντο του, άλλαξε όλη του την ζωή. Και όχι μόνο την δική του. Αλλά και της οικογένειας του.

ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣsuarez-4-742x411

Μεγάλωσε σε Salto, μια πόλη 482 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μοντεβίδεο. Μικρός δεν είχε καν τα απαραίτητα. Προσπάθησε, όμως, να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Και τα κατάφερε. Πλέον βρίσκεται στην ελίτ. Είναι από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου και παίζει στην Μπαρτσελόνα! Τι άλλο να θέλει ένας ποδοσφαιριστής; Από εκεί που ζούσε φτωχικά και δύσκολα, να έχει τα πάντα πλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή