Αντρές Πάλοπ: Ο ήρωας της Σεβίλλης και το γκολ στο 94′

705
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η δουλειά των τερματοφυλάκων είναι να αποσοβούν το γκολ, σε έναν… άχαρο και αντιεμπορικό ρόλο, που όμως κάποιος πρέπει να τον κάνει. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που οι γκολκίπερ έχουν αλλάξει… αρμοδιότητα και σκοράρουν, χαρίζοντας νίκες, προκρίσεις και τρόπαια. Μια τέτοια περίπτωση είναι και του Αντρές Πάλοπ, επί σειρά ετών τερματοφύλακα της Σεβίλλης.

Ο Πάλοπ γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1973 στην Αρκούντια της Ισπανίας και ξεκίνησε την καριέρα του στη Βαλένθια, αρχίζοντας από τις ακαδημίες της. Οι συμμετοχές του σε 8 χρόνια στις “νυχτερίδες” δεν ήταν πολλές, ενώ μεσολάβησε και μια διετία στη Βιγιαρεάλ. Όμως, σταθμό της καριέρας του αποτέλεσε η μεταγραφή του στη Σεβίλλη το 2005, όπου καταξιώθηκε και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης ουκ ολίγες φορές.

Βλέπετε, ο Ισπανός πορτιέρο έχει στην τροπαιοθήκη του ούτε λίγο πολύ 4+2 ευρωπαϊκά τρόπαια: δύο Κύπελλα ΟΥΕΦΑ και ένα Σούπερ Καπ με τη Σεβίλλη, άλλο ένα ΟΥΕΦΑ και ένα Σούπερ Καπ με τη Βαλένθια και ένα EURO με την εθνική Ισπανίας το 2008, όπου όμως δεν έπαιξε ούτε λεπτό. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά του έχει σίγουρα το τρόπαιο του 2007, αφού συνέβαλε τα μέγιστα τόσο ανασταλτικά όσο και… εκτελεστικά!

Στις 15 Μαρτίου του 2007 η Σαχτάρ Ντόνετσκ υποδεχόταν τη Σεβίλλη, στον επαναληπτικό του 2-2 της Ανδαλουσίας, για τη φάση των “16” του Κυπέλλου UEFA. To ματς είχε μπει στις καθυστερήσεις, με τους Ουκρανούς να έχουν το προβάδισμα με 2-1 και να κρατάνε στα χέρια τους το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο τέταρτος διαιτητής είχε δείξει 4 λεπτά καθυστερήσεις και ο Ντάνι Άλβες ανέλαβε να εκτελέσει κόρνερ από τα δεξιά. Ένα λεπτό απέμενε για το σφύριγμα της λήξης και η Σεβίλλη έψαχνε ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Μην έχοντας τίποτα να χάσει, ο Αντρές Πάλοπ άφησε την εστία του και ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή…

Ο Βραζιλιάνος εκτελεί το κόρνερ, ο Ισπανός γκολκίπερ βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της περιοχής, αφού δεν υπήρχε κανείς για να τον μαρκάρει, και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2! Όλοι οι παίκτες και ο πάγκος των φιλοξενούμενων έπεσε πάνω του και τον έπνιξε στις αγκαλιές, αφού κράτησε την ομάδα του ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης. Μάλιστα, στην παράταση ο Σεβαντόν έκανε το 2-3 και η Σεβίλλη πέρασε στα προημιτελικά.

Στον τελικό της διοργάνωσης ο Πάλοπ ήταν και πάλι καθοριστικός. Απέναντι στην Εσπανιόλ του Ερνέστο Βαλβέρδε, το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι και ο Ισπανός έπιασε τα τρία από τα τέσσερα χτυπήματα των συμπατριωτών του. Έτσι, αναδείχθηκε MVP και κέρδισε επάξια τον τίτλο του ήρωα της Σεβίλλης, χαρίζοντας στην ουσία το τρόπαιο στους Ανδαλουσιανούς.

https://www.youtube.com/watch?v=f_epCmOdrf4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή