Αντρές Ινιέστα: Ο μοναδικός που δεν γιουχάρουν οι οπαδοί της Εσπανιόλ

1623
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Όλοι γνωρίζουμε για το μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ. Οι δύο ομάδες της Βαρκελώνης, όπως όλες οι συμπολίτισσες, εχθρεύονται η μία την άλλη, κάτι που φαίνεται από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Όμως, ενώ όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αποδοκιμάζονται έντονα στο γήπεδο της Εσπανιόλ, ο Αντρές Ινιέστα πάντα απολαμβάνει το χειροκρότημα και την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας.

Το ίδιο γίνεται σε όλα τα γήπεδα της Ισπανίας. Ξέρετε γιατί; Καταρχάς ο Ινιέστα έγινε αυτόματα ίσως η κορυφαία αθλητικη φυσιογνωμία της Ισπανίας, από τη στιγμή που σκόραρε το τέρμα που χάρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στους “φούριας ρόχας” το 2010. Στον τελικό κόντρα στην Ολλανδία, που κρίθηκε στην παράταση, ο Καταλανός μέσος έλυσε τον γόρδιο δεσμό και έστειλε στα ουράνια όλους τους Ισπανούς φιλάθλους, μπαίνοντας για πάντα στην καρδιά τους, ανεξαρτήτως της φανέλας που φοράει, αφού η Μπαρτσελόνα, εκτός από αμέτρητους φίλους, έχει και άπειρους εχθρούς…

Δεν ήταν μόνο το σπουδαίο γκολ που πέτυχε και έκανε την Ισπανία παγκόσμια πρωταθλήτρια. Τουλάχιστον οι φίλοι της Εσπανιόλ τον θαύμασαν και για την ενέργειά του λίγα δευτερόλεπτα μετά. Στον πανηγυρισμό του έβγαλε τη φανέλα, κάτω από την οποία φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε: “Dani Jarque, siempre con nosotros”, που σημαίνει “Dani Jarque, για πάντα μαζί μας”.

O Dani Jarque ήταν ένας Ισπανός αμυντικός, αρχηγός της Εσπανιόλ. Πέθανε στην ηλικία των 26 ετών, στις 8 Αυγούστου του 2009, από καρδιακή προσβολή που υπέστη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας του. “Ήθελα να έχουμε τον Ντάνι μαζί μας. Να αντλήσουμε από τη δύναμή του και να τιμήσουμε τη μνήμη του μπροστά σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου”, δήλωνε ο Αντρές Ινιέστα αναφερόμενος στην κίνησή του μετά το χρυσό γκολ.

Χάρη στον Αντρές, η μνήμη του Jarque θα μείνει για πάντα ζωντανή. Από τότε έγινε σύμβολο της αλτρουισμού και λεβεντιάς για όλους τους Ισπανούς. Σύμβολο αλληλεγγύης και αθλητικού ιδεώδους. Σπανίζουν τέτοιες στιγμές που κάνουν τον κόσμο πιο ανθρώπινο και θυμίζουν τις ανεκτίμητες αξίες του αθλητισμού.

Γι’ αυτό ο Ινιέστα είναι ο πιο αγαπητός αθλητής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή