Aλ Πατσίνο: Όταν στέρησε από τη Γιουβέντους ένα Τσάμπιονς Λιγκ…

2359
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Το ποδόσφαιρο επηρεάζει τις κοινωνίες σε μεγάλο βαθμό από τότε που έγινε γνωστό και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Έτσι, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς και με την 7η Τέχνη, τον κινηματογράφο. Πολλοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί έχουν αναφερθεί στο ποδόσφαιρο, ενώ η σχέση αυτή των δύο τομέων είναι αμφίδρομη, αφού και το ποδόσφαιρο έχει γίνει δέκτης ερεθισμάτων από τη μεγάλη οθόνη. Κάπως έτσι συνδέεται και ο διάσημος ηθοποιός Αλ Πατσίνο με τη… Γιουβέντους!

Γνωρίζατε ότι ένας κινηματογραφικός ρόλος χρησιμοποιήθηκε για να πωρώσει τους παίκτες που αντιμετώπισαν τη Γιουβέντους σε τελικό Champions League; Στην ταινία “Any Given Sunday”, ο Αλ Πατσίνο, που υποδύεται έναν προπονητή ομάδας αμερικανικού φούτμπολ, μιλά με πάθος και εμπνέει τους παίκτες του πριν από έναν πολύ κρίσμο αγώνα στον οποία η ομάδα του νικά εντέλει. Ο λόγος του αυτός είναι πύρινος και στην ουσία πωρώνει και ψυχώνει τους παίκτες, οι οποίοι με ανεβασμένο ηθικό βγαίνουν στο γήπεδο και κερδίζουν το ματς!

Ο τελικός Τσάμπιονς Λιγκ του 2003, ανάμεσα στη Μίλαν και τη Γιουβέντους κρίθηκε στα πέναλτι, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας, στο “Ολντ Τράφορντ” του Μάντσεστερ. Ενας τελικός για τον οποίο οι “ροσονέρι”, όπως αποκάλυψε ο τότε προπονητής τους, προετοιμάστηκαν με… Αλ Πατσίνο. Ναι, ο Κάρλο Αντσελότι επιχείρησε να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές του ώστε να αντιμετωπίσουν το σπουδαίο ματς με ακόμα περισσότερο πάθος και δίψα για την κατάκτηση του τροπαίου…

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος από το να τους δείξει σε βίντεο το απόσπασμα από την ταινία “Any Given Synday”. Ο Πατσίνο δίνει… ρέστα ως “εμπρηστής” πάθους και φλογερός ομιλητής, οπότε ο Ιταλός τεχνικός δεν χρειάστηκε να πει κάτι παραπάνω στους παίκτες της Μίλαν. Η κόντρα με μια σπουδαία ομάδα όπως η Γιουβέντους ήταν πολύ αμφίρροπη, αφού το 90λεπτο έληξε χωρίς γκολ, όπως και η παράταση. Στα πέναλτι επικρατεί αυτός που το θέλει και το πιστεύει περισσότερο και σίγουρα οι “ροσονέρι” επηρεάστηκαν θετικά από τα λόγια του Αλ Πατσίνο.

Κάπως έτσι ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός… στέρησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ από τη Γιουβέντους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή