Αυτοί που διάλεξαν… χώρα!

3765
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στις μέρες μας το φαινόμενο κάποιοι ποδοσφαιριστές να παίζουν με την Εθνική άλλης χώρας από αυτής της καταγωγής τους, είναι πολύ συχνό. Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία είναι… πρωταθλήτριες σε αυτή την κατηγορία, όμως υπάρχουν και κάποιοι παλιοί και τωρινοί αστέρες που δεν ξέραμε ότι ήταν… μισθοφόροι!


ΜΑΡΣΕΛ ΝΤΕΣΑΓΙ

Οι γονείς του πάλαι ποτέ μεγάλου άσου της εθνικής Γαλλίας ήταν Γκανέζοι, αλλά αυτός πήρε το επώνυμο του δεύτερου άντρα της μητέρας του, που ήταν Γάλλος πρέσβης στην Άκρα. Έχει δηλώσει ο ίδιος ότι νιώθει Γάλλος, παρά τους ισχυρούς δεσμούς του με την Γκάνα.

marcel-desailly-ne-au-ghana_92337_wide

ΜΑΟΥΡΟ ΚΑΜΟΡΑΝΕΖΙ

Ο πρώην άσος της Γιουβέντους γεννήθηκε στην Αργεντινή και πήγε στην Ιταλία το 2000, για να παίξει στη Βερόνα. Είχε διπλή υπηκοότητα, δηλαδή μπορούσε να παίξει και στην Αργεντινή και στην Ιταλία, επιλέγοντας τη δεύτερη. Δικαιώθηκε, μια και κατέκτησε το Μουντιάλ του 2006…

Camoranesi-espulso-Racing-Avellaneda-Lanus

ΠΕΠΕ

Ο Πορτογάλος στόπερ γεννήθηκε στη Βραζιλία, αλλά ποτέ δεν έπαιξε για τη «σελεσάο» σε καμία από τις μικρές Εθνικές. Το 2001 πήγε στη Μαρίτιμο και αποφάσισε ότι θα ακολουθούσε την πορτογαλική εθνική ομάδα, παρά τις πιέσεις του Κάρλος Ντούνγκα το 2006, για να παίξει στη Βραζιλία.

UEFA Euro 2008 7/6/2008 Portugal Pepe celebrates after scoring the opening goal Mandatory Credit ©INPHO/Getty Images

ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΚΛΟΖΕ

Ο 38χρονος επιθετικός είναι γεννημένος στην Πολωνία και μετέβη στη Γερμανία στην ηλικία των 8. Οι Πολωνοί επιχείρησαν να τον πείσουν να παίξει για αυτούς όταν ήταν στην Καϊζερσλάουτερν, όμως αρνήθηκε, κάτι που, όπως έχει πει ο ίδιος, δεν ήταν εύκολο…

klose_pokal-1405368324_zoom38_crop_800x600_800x600+255+51

ΛΙΛΙΑΝ ΤΟΥΡΑΜ

Ο Γάλλος μεγάλος αστέρας του παρελθόντος κατάγεται από τις Γαλλικές Δυτικές Ινδίες, όμως έκανε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα των «τρικολόρ», κατακτώντας μαζί τους το Μουντιάλ του 1998 και το Euro του 2000.

thuram

ΚΛΑΡΕΝΣ ΖΕΕΝΤΟΡΦ

Ο Ολλανδός έχει ρίζες από τη Σουρινάμη και ευτυχώς για όλους μας δεν έμεινε στη χώρα του… Πήγε στην Ολλανδία για να παίξει μπάλα και τα υπόλοιπα τα ξέρουμε. Προφανώς διάλεξε τους «οράνιε» και ωφελήθηκε συνολικά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

seedorf

ΓΚΟΝΖΑΛΟ ΙΓΚΟΥΑΪΝ

Να και κάτι που δεν ξέρουν πολλοί. Ο πρώην φορ της Νάπολι και νυν της Γιουβέντους γεννήθηκε στην Μπρεστ της Γαλλίας, ο πατέρας του είναι παλιός Αργεντινός ποδοσφαιριστής και ο ίδιος δέχτηκε πρόσκληση τόσο από την εθνική Γαλλίας όσο και από αυτή της Αργεντινής, μια και είχε διπλή υπηκοότητα. Επέλεξε εντέλει την «αλμπισελέστε».

Jun 21, 2016; Houston, TX, USA; Argentina forward Gonzalo Higuain (9) reacts after scoring a goal against the United States during the second half in the semifinals of the 2016 Copa America Centenario soccer tournament at NRG Stadium. Mandatory Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

ΠΑΤΡΙΚ ΒΙΕΪΡΑ

Ο τρομερός αμυντικός χαφ γεννήθηκε στη Σενεγάλη, αλλά όπως και άλλοι συμπαίκτες του, επέλεξε την εθνική Γαλλίας για να τιμήσει τα χρώματά της.

patrick_vieira-704

ΕΝΤΓΚΑΡ ΝΤΑΒΙΝΤΣ

Όπως και ο συμπαίκτης του, Ζέεντορφ, ο Ντάβιντς κατάγεται από τη Σουρινάμη, αλλά ακολούθησε και αυτός την πεπατημένη, παίζοντας για την Ολλανδία.

Edgar Davids, Holland's National Team vs USA national Team at ArenA in Amsterdam where Ajax plays.

 

EOΥΣΕΜΠΙΟ

 

 

Ο αείμνηστος άσος του παρελθόντος είχε γεννηθεί στη Μοζαμβίκη, έμεινε ορφανός από πατέρα όταν ήταν παιδί και αποφάσισε στα 18 του να αναζητήσει την τύχη του στην Πορτογαλία. Η ζωή του άλλαξε, έγινε παίκτης παγκόσμιας κλάσης και αγωνίστηκε με τα χρώματα της Πορτογαλίας, κάνοντας σπουδαία καριέρα.

eusebio2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή