Οι 24 ώρες του Μαραντόνα στις φυλακές του Πάμπλο Εσκομπάρ

44216

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την ιστορία του Πάμπλο Εσκομπάρ. Μιλάμε για τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών την δεκαετία του ’80 και ’90 και έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου εκείνη την εποχή. Ο Εσκομπάρ, ήταν γεννημένος στην Κολομβία και συγκεκριμένα στο Μεντεγίν. Έκανε κουμάντο σ’ όλη την χώρα (τα χρόνια που κυριαρχούσε) και κανείς δεν μπορούσε να του κάνει κακό, έχοντας εκατοντάδες ταγμένους «στρατιώτες» από πίσω του. Εκτός από τα ναρκωτικά και τις βόμβες που συνήθιζε βάζει σε όποιον του πήγαινε κόντρα, ο Εσκομπάρ είχε ακόμα ένα μεγάλο πάθος. Το ποδόσφαιρο!

Έτσι, συνήθιζε όταν είχε ελεύθερο χρόνο, να πληρώνει αδρά γνωστούς ποδοσφαιριστές και τους κορυφαίους της εποχής, για να τους φέρει στο μέρος του και να παίξουν μαζί ποδόσφαιρο. Μάλιστα, ο Εσκομπάρ παθιαζότανε και το ζούσε σα να είναι ένας τελικός. Ο ίδιος ήταν μεγάλος φαν της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν (και όχι της Ατλέτικο Νασιονάλ όπως έλεγαν στη σειρά Narcos) και είχε μεγάλη συλλογή από εμφανίσεις, μπάλες, φανέλες παικτών και ποδοσφαιρικών παπουτσιών. Όπως λένε μάλιστα, όταν σκοτώθηκε, φορούσε παπούτσια με τάπες, αφού συνήθιζε να κυκλοφορεί με αυτά όταν δεν είχε «δουλειές».

Μία ημέρα λοιπόν το 1991, ο Εσκομπάρ, αποφάσισε να καλέσει τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και του έκανε πρόταση να πάει στις φυλακές που κρατούταν και είχε χτίσει μόνος του για να μπει εκεί. Στις φυλακές Catedral, που έμοιαζαν περισσότερο με ξενοδοχείο, αφού ο ίδιος είχε κάνει συμφωνία να συλληφθεί, αλλά να φτιάξει τον δικό του χώρο για να συνεχίσει να κάνει τις δουλειές του.

Μία εικόνα από τις φυλακές του Εσκομπάρ
Έτσι, ο Μαραντόνα πήρε την πρόσκληση, η οποία συνοδευότανε με πολλά εκατομμύρια δολάρια. «Με πήγαν σε μία φυλακή, περιτριγυρισμένη από χιλιάδες φύλακες. Είπα, τι στο καλό συμβαίνει εδώ; Θα με συλλάβουν;», λέει ο Μαραντόνα κάποια χρόνια αργότερα.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αυτό το μέρος που βρέθηκε για να πάει να παίξει μπάλα ήταν περισσότερο σαν ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Ντουμπάι, παρά σαν φυλακές.

Οι άνθρωποι που τον πήγαν σε εκείνο το μέρος, συστήνουν τον Μαραντόνα στον Εσκομπάρ. «Ντιέγκο, από εδώ είναι το αφεντικό», του λένε. Ο Μαραντόνα μένει παγωμένος και δεν ήξερε καν που βρίσκεται, καθώς όπως έλεγε, δεν διάβαζε εφημερίδες και δεν ήξερε ποιον είχε μπροστά του. Όμως, είχε καταλάβει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο «κεφάλι» και έναν άνθρωπο πολύ δυνατό. Ο Εσκομπάρ, χαιρετάει τον Αργεντινό: «Γεια σου Ντιέγκο...», και τα λένε οι δυο τους για λίγη ώρα. Μιλάνε για ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο που ήταν σαν ένα κανονικό γήπεδο. Ο Μαραντόνα βλέπει κι άλλους γνωστούς ποδοσφαιριστές, αφού ο Εσκομπάρ είχε πληρώσει και τον Χιγκίτα να πάει εκείνη την ημέρα και να κάτσει κάτω από τα δοκάρια. Άλλωστε, ήταν και από το Μεντεγίν, από την ίδια πόλη του Εσκομπάρ.

Ο αγώνας τελειώνει και ο Μαραντόνα δεν φεύγει. Μένει εκείνο βράδυ με όλους τους παίκτες μαζί. Και το βράδυ, παίρνει μέρος και στο πάρτι που έκανε ο Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο Αργεντινός Θεός της μπάλας, παθαίνει σοκ. «Είδα εκείνο το βράδυ, τις ωραιότερες γυναίκες που είχα δει στην ζωή μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω που ήταν μέσα στην φυλακή όλος αυτός ο κόσμος. Το επόμενο πρωί, είπαμε αντίο, μου έδωσε τα λεφτά και έφυγα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή