16… ατάκες του Ντούσαν Ίβκοβιτς που αξίζει να ξέρεις!

1182

Έχει τον τίτλο του “σοφού” στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και “σοφές” είναι και οι… ατάκες του. Ο λόγος για τον απολαυστικό, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Νούμερο 1

«Δεν ένιωσα ποτέ άγχος παρά μόνο μεγάλο πάθος. Η απόφαση μου να αποσυρθώ προήλθε μέσα από λογική σκέψη και είναι το ίδιο δύσκολη με όσα έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Το μπάσκετ δεν ήταν μέρος της ζωής μου αλλά η ίδια μου η ζωή» ήταν τα λόγια του στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του τονίζοντας πως «ήταν μία συνεχής σχέση από την οποία έπαιρνα και έδινα πράγματα. Έδωσα όλο μου το «είναι» στο μπάσκετ και εκείνο καθόρισε τη ζωή μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θέλω, δεν μπορώ και δεν θα πω ποτέ αντίο στο μπάσκετ. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ο τρόπος που ζω»!

Νούμερο 2

Στην 3ετία του όμως στην ΤΣΣΚΑ (2003-05) είχε να διαχειριστεί ένα τεράστιο μπάτζετ με τους Ρώσους να του δίνουν το ελεύθερο «πάρε όποιον παίκτη θες από την Αμερική» ωστόσο ο ίδιος κατηγορηματικά να τονίζει: «Έχουμε δύο παιδιά με ταλέντο, τον Μόνια και τον Κριάπα. Πότε θα παίξουν αυτά άμα φέρω Αμερικανούς…»!

Νούμερο 3

«Ο πατέρας μου που είχε ντοκτορά στα νομικά, η μάνα μου συγγραφέας και καθηγητής. Ο πατέρας μου ήταν μεγάλη αντιπολίτευση… Δεν μπορούσε να δουλέψει, συνέχεια ήταν στις φυλακές… Μιλάμε για μια εξαμελή οικογένεια και αυτό που κατάφεραν οι δικοί μου είναι ότι είχαμε φαγητό να φάμε. Όλα τα άλλα ρούχα, παιχνίδια, δεν ξέραμε τι είναι. Ούτε μπάλα δική μας δεν είχαμε»!

Νούμερο 4

«Τα θεωρητικά μαθήματα δεν με τράβαγαν καθόλου. Στα μαρξιστικά, στο μάθημα για το γιουγκοσλάβικο σύστημα, στην κοινωνιολογία και στη φιλολογία είχα σε όλα 6άρια. Αντίθετα, στα μαθηματικά, τη φυσική, τη γεωφυσική, έπαιρνα 10άρια. Γι αυτό έγινα και γεωλόγος».

Νούμερο 5

«Έτσι όπως παίζει και τόσο κακομαθημένος που είναι ο Γκάλης, αποκλείεται να πάρει το πρωτάθλημα ο Άρης».

Νούμερο 6

Όταν ήταν στον Πανιώνιο είχε τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό και τον Σωκράτη Κόκκαλη και όπως είπε: «Τον ευχαρίστησα, αλλά του είπα ότι έχω δώσει τον λόγο μου στον Πανιώνιο και ήθελα να ολοκληρώσω το έργο μου. Αυτό έκανα. Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, μας είχαν κλέψει με τον Παναθηναϊκό και ήμουν αποφασισμένος να πολεμήσω ως το τέλος για αυτή την ομάδα. Είπα όχι ευγενικά. Ένας φίλος μου που ήταν μπροστά στο τηλεφώνημα, με κοίταξε και μου είπε: Είσαι τρελός…».

Νούμερο 7

Για τον Ολυμπιακό μετά τον Ιωαννίδη: «H ομάδα, μετά τον Iωαννίδη, ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο ούτε τις βιντεοκασέτες δεν βρήκα»

Νούμερο 8

Για τον Νάσο Γαλακτερό: «Αν νομίζει ότι με ένα σουτ, θα κάνει καριέρα, είναι γελασμένος».

Νούμερο 9

Όταν είχε διώξει έναν παίκτη από την ομάδα του τον Ολυμπιακό, τον Ουίλι Άντερσον και είχε ερωτηθεί γιατί τον έδιωξε, καθώς είχε «γλυκό» σουτ, η απάντησή του ήταν αποστομωτική: «Γλυκιά είναι και η τούρτα αλλά δεν παίζει μπάσκετ».

Νούμερο 10

Στην ομιλία που είχε ο Ίβκοβιτς με τον Ομπράντοβιτς για τον τελικό της Ρώμης του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα είχε πει: «Δεν κατάλαβα, 100 η αλεπού και 101 το αλεπουδάκι; Άνοιξε μεθαύριο την τηλεόραση σου, δες τί θα κάνω και πάρε ιδέες για τους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος». Αυτό γιατί ο Ίβκοβιτς είχε πει τι τακτική θα ακολουθήσει και ο Ομπράντοβιτς ήταν αντίθετος.

Νούμερο 11

Για την “μάχη” που είχε με τον Σούμποτιτς: «Αν ήταν άντρας, θα κρατούσε μυστικό το επεισόδιο μας. Το έβγαλε όμως στη φόρα γιατί αισθάνεται ένοχος και θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις».

Νούμερο 12

«Τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε ένα πλεονέκτημα στον πάγκο. Τώρα με μένα δεν το έχει αυτό».

Νούμερο 13

Στον Παπανικολάου είχε πει: «θα σε σκοτώσω αν σε δω να τραβάς ξανά τα μαλλιά σου μετά από άστοχο σουτ»

Νούμερο 14

«Δεν έγιναν ποτέ ομάδα! Tους έκανα μια φορά το τραπέζι και τρελάθηκα που τους είδα να έχουν τα κεφάλια κατεβασμένα, να μη μιλάνε μεταξύ τους και να περνάνε την ώρα τους στέλνοντας μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα».

Νούμερο 15

«Ο Ολυμπιακός κυλάει στο αίμα μου. Το τονίζω αυτό. Κυλάει στο αίμα μου».

Νούμερο 16

«Την ομάδα την κάνουν πρώτα οι φίλαθλοι, μετά οι παίκτες και ο προπονητής είναι μάλλον τελευταίος. Δεν είμαι διπλωμάτης και συμβιβασμοί στην ζωή μου ή στην δουλειά μου δεν υπάρχουν. Το πιστεύω αυτό που λέω»!

Διαβάστε επίσης εδώ το θέμα για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή