14 παίκτες που ξεπέρασαν τον πατέρα τους

3444

Δεν είναι και το πιο συχνό φαινόμενο ο πατέρας και ο γιος να γίνονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Και μάλιστα να έχουν μεγάλο όνομα. Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για 14 παίκτες που ακολούθησαν τα βήματα του πατέρα τους και μάλιστα έγιναν καλύτεροι.

ΕΪΝΤΟΥΡ ΓΚΟΥΝΤΓΙΟΝΣΕΝeidur-gudjohnsen-talksport-1

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του είχε ένα βαρύ όνομα να ανταγωνιστεί. Αυτό του πατέρα του. Ο Ισλανδός Εϊντούρ Γκούντγιοσνεν ήταν γιος του Άρντορ, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στην Άντερλεχτ και την Μπορντό. Και αυτός ως επιθετικός. Όμως, ο Εϊντούρ έκανε το μεγαλύτερο βήμα. Έπαιξε στην Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι. Σε δύο από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου και μάλιστα πήρε πολλούς τίτλους.

ΧΟΥΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΒΕΡΟΝjuan-sebastian-veron-youtube

Πατέρας και γιος, μεγάλοι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής. Ο Χουάν Ραμόν Βερόν θεωρείται μύθος της Εστουντιάντες και έπαιξε τη δεκαετία του ’60. Ο Σεμπαστιάν, όμως, ο γιος του, ήταν μεγαλύτερο όνομα. Ξεκάθαρα. Έπαιξε σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και στην εθνική Αργεντινής αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο. Λάτσιο, Πάρμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Εστουντιάντες, κάποιες από τις ομάδες που αγωνίστηκε. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

ΤΙΑΓΚΟ ΑΛΚΑΝΤΑΡΑshutterstock_thiago

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς μέσους του κόσμου αυτή τη στιγμή. Ο πατέρας του, επίσης, μεγάλο όνομα. Ο Μαζίνιο. Έτσι ήταν το όνομά του. Έπαιξε και στην εθνική Βραζιλίας και κέρδισε το Παγκόσμιο το 1994. Όμως, δεν κατάφερε να παίξει για κάποια κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Η Βαλένθια ήταν το “ταβάνι” του. Αντίθετα, ο γιος του, ο Τιάγκο, έχει παίξει από νωρίς στις στοπ ομάδες: Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝshutterstock_forlan

Πρόκειται για ένας από τους κορυφαίους φορ που έχει βγάλει η Ουρουγουάη. Έχει αγωνιστεί σε Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης με τεράστια επιτυχία, όντας μηχανή των γκολ. Μεγάλη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 για τον ίδιο. Και ο πατέρας του, ο Πάμπλο Φορλάν ήταν παίκτης, ο οποίος, όμως, δεν αγωνίστηκε ποτέ εκτός της Νότιας Αμερικής. Κέρδισε 7 τίτλους στην Ουρουγουάη και ένα Κόπα Λιμπερταδόρες. Ήταν αμυντικός και είχε 17 συμμετοχές με τη χώρα του, σε αντίθεση με τον γιο του, που είχε 112 εμφανίσεις και είναι στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.

ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΚΛΟΖΕshutterstock_klose

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους φορ που έχουμε δει. Ο ορισμός του σκόρερ. Μεγάλη καριέρα σε Μπάγερν Μονάχου, Λάτσιο, Βέρντερ Βρέμης, Καϊζερσλάουτερν. Γεννημένος στην Πολωνία, αλλά μεγαλωμένος στη Γερμανία, κατάφερε να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο σε όλη του την καριέρα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 κατάφερε να πετύχει άλλα 2 γκολ φθάνοντας τα 16, ένα περισσότερο από τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο που μέχρι τοτε ήταν πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ. Ο πατέρας του από την άλλη, έκανε καριέρα στην Οσέρ και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ανάλογο όνομα με τον γιο του.

ΙΓΚΝΑΣΙΟ ΑΜΠΑΤΕ

ignazio_abate_and_ashley_cole_england-italy_euro_2012Πρόκειται για έναν από τους ταχύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Ο άσος της Μίλαν ο οποίος παίζει με άνεση όλη τη δεξιά πλευρά, είναι και διεθνής με την Ιταλία. Ο πατέρας του, ο Μπενιαμίνο, ήταν τερματοφύλακας και έκανε καριέρα στη χώρα του σε ομάδες όπως η Ουντινέζε, η Κάλιαρι και η Ίντερ. Όμως, ποτέ του δεν έκατσε κάτω από τα δοκάρια της Ιταλίας. Στο πρωτάθλημα είχε 260 εμφανίσεις.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΒΙΕΡΙvieri-inter-calcioweb

Ένας από τους καλύτερους φορ. Έπαιξε -μεταξύ άλλων- σε Γιουβέντους, Μίλαν με πιο επιτυχημένη θητεία του να είναι στην Ίντερ, όπου σκόραρε 103 γκολ σε 143 αγώνες. Είχε συμμετοχές και με την Ιταλία. Ο πατέρας του από την άλλη, ο Ρομπέρτο Βιέρι, αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σαμπντόρια και πήγε επίσης στη Γιουβέντους, με πολλά χρήματα για την τότε εποχή. Αλλά δεν είχε την πορεία του γιου του και κατέληξε στην Αυστραλία.

ΣΕΡΧΙΟ ΜΠΟΥΣΚΕΤΣshutterstock_sergio-busquets

Μπορεί στην αρχή να τα “άκουγε” και να τον “έκραζαν”, αλλά ο Σέρχιο Μπούσκετς είναι σημαία της Μπαρτσελόνα πλέον. Ένας από τους πιο αξιόπιστους και στρατιώτες της ομάδας. Παίζει και στην εθνική Ισπανίας. Ο πατέρας του, ο Κάρλες, επίσης έπαιζε στην Μπαρτσελόνα ως τερματοφύλακας, αλλά ποτέ δεν ήταν η πρώτη επιλογή της ομάδας. Γενικότερα, δεν είχε την ανάλογη πορεία με αυτή του γιου του.

ΠΙΕΡ-ΕΜΕΡΙΚ ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚpierre-americk-aubameyang-howsouthafrica

Ο πατέρας του Ομπαμεγιάνγκ, ο Πιερ, έπαιξε σε όλη του την καριέρα σχεδόν στη Γαλλία. Επίσης είχε 80 εμφανίσεις με την Γκαμπόν. Ο γιος του από την άλλη, παίζει στην Ντόρτμουντ τώρα και γενικότερα είναι ένας από τους κορυφαίους φορ. Ποτέ ο πατέρας του δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο. Βέβαια, του άφησε την… κληρονομιά και τα γονίδια.

ΓΚΟΝΖΑΛΟ ΙΓΚΟΥΑΪΝshutterstock_gonzalo-higuain

Ο πατέρας του Γκονζάλο, ο Ζόρζε, ήταν ένας φουλ μπακ. Έπαιζε όλη την πλευρά. Αγωνίστηκε σε μεγάλες ομάδες της Αργεντινής, όπως η Ρίβερ Πλέιτ και η Μπόκα Τζούνιορς. Το μεγάλο του “ατού” ήταν ότι σκόραρε πολύ, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν επιθετικός. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε ποτέ του να παίξει στην εθνική Αργεντινής. Τώρα για τον γιο του τι να πούμε εμείς;. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους φορ του κόσμου… Έχει παίξει σε Ρεάλ, Νάπολι και Γιουβέντους (μεταξύ άλλων). Μέλος της Εθνικής και γενικότερα, ένας γκολτζής με τα όλα του.

ΡΑΝΤΑΜΕΛ ΦΑΛΚΑΟshutterstock_falcao

Ο Ρανταμέλ Γκαρσία, ήταν ο πατέρας του Ρανταμέλ Φαλκάο. Έπαιξε ως αμυντικός, αλλά ποτέ του δεν έγινε το κορυφαίο όνομα. Σε αντίθεση με τον γιο του, τον Φαλκάο, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει βγάλει η χώρα του (Κολομβία). Και επίσης, υπήρξε για ένα διάστημα και ένας από τους κορυφαίους του κόσμου.

ΤΣΑΜΠΙ ΑΛΟΝΣΟshutterstock_xabi-alonso

Τώρα εδώ είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Ο πατέρας του Τσάμπι Αλόνσο ήταν επιτυχημένος ποδοσφαιριστής. Έπαιξε στην Σοσιεδάδ για χρόνια και κέρδισε 2 τίτλους. Πήγε και στην Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε έναν τρίτο τίτλο. Ο γιος του, όμως, αντικειμενικά έχει καταφέρει περισσότερα. Κι αυτός ξεκίνησε από την Σοσιεδάδ, πριν τον αρπάξει η Λίβερπουλ. Έπαιξε και σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, ενώ έχει πάρει και Μουντιάλ με την Ισπανία.

ΦΡΑΝΚ ΛΑΜΠΑΡΝΤshutterstock_lampard-2

Πρόκειται για έναν θρύλο της Τσέλσι. Μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας και βασικός στην Αγγλία τα χρόνια που αγωνίστηκε. Κέρδισε τρόπαια και αγαπήθηκε. Από την άλλη ο πατέρας του, έπαιξε για χρόνια στην Γουέστ Χαμ. Πολλές εμφανίσεις σε συλλογικό επίπεδο (πάνω από 600), αλλά ποτέ του δεν κατάφερε να γίνει μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του.

ΠΑΟΛΟ ΜΑΛΝΤΙΝΙmaldini-tumblr

Ο θρύλος της Μίλαν. Η σημαία της ομάδας. Αγωνίστηκε μόνο εκεί σε όλη του την καριέρα ως αμυντικός και κέρδισε τα πάντα. Επίσης, ήταν ο αρχηγός της εθνικής Ιταλίας και ο ηγέτης της άμυνας. Όπως ο πατέρας του, ο Τσέζαρε Μαλντίνι. Ωστόσο, βάσει τίτλων, ο γιος θεωρείται πιο επιτυχημένος. επίσης, ο πατέρας του δεν έπαιξε για τόσα πολλά χρόνια στη Μίλαν, αφού πήγε κι έκλεισε την καριέρα του στην Τορίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή