Το βράδυ που η Γιουνάιτεντ παρατάχτηκε με 12 παίκτες

1329
Γενικότερα ο Πάουερ έχει κάνει πολλές τέτοιες φάρσες. Μια φορά είχε μπει και σε αγώνα φόρμουλα.

Σεζόν 2000/01 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνει ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί πέφτει με την Μπάγερν Μονάχου που έψαχνε εκδίκηση για τον χαμένο τελικό το 1999. Ο πρώτος αγώνας στο Ολντ Τράφορντ έρχεται 0-1 με γκολ του Πάουλο Σέρτζιο. Έτσι, η Γιουνάιτεντ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, έψαχναν την ανατροπή.

Ο αγώνας έμεινε στην ιστορία. Όχι για κάποια ανατροπή του σκορ, αφού η Μπάγερν νίκησε 2-1 (Έλμπερ, Σολ / Γκιγκς), αλλά για κάτι που έγινε πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας. Οι οπαδοί ήταν στις κερκίδες και όπως σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, περίμεναν τις δύο ομάδες να βγουν έξω στον αγωνιστικό χώρο. Το σεντόνι κουνήθηκε, ο ύμνος έπαιζε και οι 22 παίκτες ετοιμάστηκαν για τις φωτογραφίες.

Η Μπάγερν με 11 παίκτες στήθηκε μπροστά στον φακό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, είχε 12 παίκτες! Ο φωτογράφος, δεν πήρε χαμπάρι και όχι μόνο αυτός. Μόνο ο Γκάρι Νέβιλ κατάλαβε έναν άγνωστο που ήταν δίπλα στον Άντι Κόουλ και άρχισε να λέει “ποιος είναι αυτός” και τον έδειχνε. Ο άγνωστος, που είχε όνομα, Καρλ Πάουερ, του λέει “σταμάτα, φοράω την φανέλα του Καντονά και το κάνω γι’ αυτόν”. Όντως, ο Γκάρι Νέβιλ δεν είπε τίποτα. Σταμάτησε να μιλάει και κοίταξε τον φακό. Το ίδιο και ο Μπαρτέζ και όλοι οι άλλοι παίκτες που τον είδαν αφού ο Γκάρι Νέβιλ τον είχε… “δώσει” στεγνά.

Τελικά η φωτογραφία βγήκε, η Γιουνάιτεντ παράταχτηκε με 12 παίκτες και το όνειρο του Καρλ Πάουερ έγινε πραγματικότητα. Κατάφερε με την φανέλα της Γιουνάιτεντ και το όνομα του Καντονά στην πλάτη να βγει φωτογραφία. Ήταν κάτι που σχεδίαζε -όπως είπαν μετά- περίπου 2 χρόνια. Μπήκε με ένα βαν τηλεοπτικού συνεργείου στο γήπεδο, πήγε άλλαξε και χώθηκε στην ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ.

Ο Πάουερ, ήταν φαρσέρ και είχε κάνει κι άλλες τέτοιες πλάκες. Μέχρι που η διοίκηση της Γιουνάιτεντ, αν και φανατικός οπαδός της ομάδας, έβγαλε ένταλμα να μην ξαναμπεί στο γήπεδο. Και αυτό, γιατί σε έναν αγώνα της Γιουνάιτεντ μπήκε με κάποιους άλλους φίλους του στο γήπεδο για να αναπαραστήσει το γκολ του Ντιέγκο Φορλάν με την απίθανη γκάφα του Γέρζι Ντούντεκ (Δεκέμβρη του 2002).
Εδώ που πανηγυρίζει με τους φίλους για την γκάφα του Ντούντεκ.
Γενικότερα ο Πάουερ έχει κάνει πολλές τέτοιες φάρσες. Μια φορά είχε μπει και σε αγώνα φόρμουλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή