Πρέμιερ Λιγκ: Η αρχή του Άντι Κόουλ και ο τελευταίος Σέρχιο Αγκουέρο

432

Ανέκαθεν το πρωτάθλημα της Αγγλίας ήταν από τα πιο δύσκολα στον κόσμο και για τους περισσότερους το πιο απαιτητικό. Η Πρέμιερ Λιγκ υπάρχει από το 1992 και το επίπεδο την δεκαετία του ’90 ανέβηκε κατά πολύ και όπως συμβαίνει ακόμα και σήμερα, υπάρχουν πολλοί παίκτες με ταλέντο που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αποδώσουν. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δημιουργηθεί εντυπωσιακά ρεκόρ τα οποία δεν έχουν “σπάσει” πάνω από μία 20ετία.

Όπως αυτό του Άντι Κόουλ. Τον Μάρτιο του 1995, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιζε στο “Όλντ Τράφορντ” με την Ίπσουϊτς την οποία και κατάφερε να νικήσει με 9-0! Ωστόσο, το σκορ δεν αποτελεί από μόνο του ένα ρεκόρ, αλλά το γεγονός ότι ο Άγγλος φορ κατάφερε να σκοράρει 5 γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά στον θεσμό, είναι κάτι που δεν κατάφερε να ξεπεράσει κανείς. Το έκαναν άλλοι 4 παίκτες αλλά κανείς δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει.

Ο Άλαν Σίρερ, σε έναν αγώνα 4 χρόνια μετά με την Σέφιλντ, κατάφερε να σκοράρει επίσης 5 γκολ με την φανέλα της Νιουκάστλ (8-0), όπως και ο επιθετικός της Τότεναμ, Ντεφόε το 2009, σε έναν αγώνα με την Γουίγκαν στη νίκη με 9-1. Το ίδιο και ο Μπερμπάτοφ όταν έπαιζε στην Γιουνάιτεντ σκόραρε 5 τέρματα στον αγώνα με την Μπλάκμπερν (7-1).

Και τελευταίος που κατάφερε να κάνει κάτι ανάλογο, ήταν ο Σέρχιο Αγκουέρο. Ήταν 3 Οκτώβρη του 2015. Η Σίτι έπαιζε στην έδρα της με την Νιουκάστλ και το 6-1 που ήταν τελικό σκορ, δείχνει την εύκολη επικράτηση των “πολιτών”, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αργεντινό που σκόραρε πέντε γκολ, όντας ο τελευταίος παίκτης που “έπιασε” το ρεκόρ του Άντι Κόουλ, αλλά δεν κατάφερε να το ξεπεράσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή