Κλόζε: Ο ταπεινός σταρ που έκανε ένα παιδί να τρέξει πάνω του κλαίγοντας

2196

Κάθεσαι σε ένα τραπέζι και μιλάς για τους επιθετικούς που θα θυμάσαι για μία ζωή από την Γερμανική κυριαρχία της εποχής. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πεις στα πρώτα ονόματα αυτό του Μίροσλαβ Κλόζε.

Ο άνθρωπος κέρδισε τα πάντα και μεταξύ των τροπαίων που σήκωσε ήταν κι ένα Μουντιάλ. Το 2014… Ο Κλόζε, αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες και μεταξύ αυτών και στην Λάτσιο. Όπου εκεί πήγε ως σταρ. Αλλά λόγω της ταπεινότητας του και την αυθεντικότητας που είχε ως άνθρωπος, ποτέ του δεν έβγαλε αυτό τον “τίτλο” προς τα έξω. Τον “τίτλο” του σταρ. Θυμηθείτε για τι άνθρωπο μιλάμε, όταν ο ίδιος ακύρωσε ένα γκολ που πέτυχε.

Στην Λάτσιο λοιπόν, όταν έπαιζε, μετά την προπόνηση είχε μία συνήθεια. Να πηγαίνει να μαζεύει τις μπάλες. Να βοηθάει δηλαδή τους ανθρώπους που είχαν ως δουλειά το μάζεμα των μπαλών. Μετά πήγαινε μαζί τους και τους βοηθούσε στην αποθήκη. Με τα πράγματα που έπρεπε να βάλουν στην άκρη. Τα πράγματα των ποδοσφαιριστών. Ο ίδιος είχε φρικάρει με τους νέους που έβλεπε να τραβούν σέλφι φωτογραφίες στα αποδυτήρια. Και μία ημέρα δεν άντεξε.

Ο Κλόζε με τους φίλους της Λάτσιο

Έπιασε έναν πιτσιρικά και του λέει: “Γιατί δεν μαζεύεις τα πράγματά σου. Αυτά που αφήνεις μέσα στο γήπεδο”; Η απάντηση που πήρε ήταν “δεν είναι δουλειά μου”.  Ο Κλόζε, δεν το έβαλε κάτω και του απαντάει πως πρέπει να βοηθάει ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά και είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία απ’ αυτόν.

“Μπορεί να είναι πατέρας σου. Παππούς σου. Γιατί δεν τον βοηθάς να τελειώσει την δουλειά του πιο γρήγορα”; Η απάντηση, ξανά η ίδιο: “Δεν είναι δουλειά μου”.

Ο Κλόζε, φρίκαρε και πήγε στην διοίκηση. Έπιασε τους ανθρώπους της Λάτσιο και τους έπεισε να τον βάλουν με φόρμα της Λάτσιο να πάει σε ένα εργοστάσιο. Να κάνει σκληρή δουλειά και να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι δύσκολο επάγγελμα. Και έτσι έγινε. Ο Νέος (που είχε πολλά λεφτά από την οικογένεια του), από την ακαδημία που είχε την τύχη να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, πήγε σε εργοστάσιο, με φόρμα της Λάτσιο. Έκατσε 2 εβδομάδες.

Μετά από 2 εβδομάδες λοιπόν, ο μικρός γύρισε κλαίγοντας και του είπε: “Μίρο σε ευχαριστώ για όλα. Σε ευχαριστώ που με έκανες να ανακαλύψω την ταπεινότητα”.

Και ο Κλόζε, του έδωσε μετά από μία ημέρα, τα παπούτσια του, με αυτά που είχε κατακτήσει το Μουντιάλ του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή