Κέτερινγκ Τάουν: Η ομάδα που άλλαξε το ποδόσφαιρο της Αγγλίας

437
Η πρώτη συμφωνία με χορηγό στην Αγγλία ήταν από την Kettering Town
Αν σου έλεγε κανείς ότι στην Αγγλία υπάρχει μία ομάδα που ονομάζεται Κέτερινγκ Town και αυτή άλλαξε την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, σίγουρα θα έλεγες ότι ο συνομιλητής σου, δεν ξέρει απλά τι λέει… Κι, όμως, πρόκειται για μία αληθινή ιστορία που συνέβη πολλά χρόνια πίσω. Μία ιστορία, που άλλαξε το ποδόσφαιρο στο Νησί.

Ας ξεκινήσουμε απ’ την αρχή. Στην Αγγλία, παραδοσιακά οι ομάδες τα παλαιά τα χρόνια, σπάνια άλλαζαν εμφανίσεις και ποτέ τους δεν είχαν κάποιο λογότυπο στην φανέλα τους. Μπορεί πλέον το ποδόσφαιρο να είναι μόνο marketing και διαφήμιση, αλλά την δεκαετία του ’70 και πιο πίσω, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Μέχρι που μια ομάδα χωρίς φήμη, που έπαιζε σε χαμηλές κατηγορίες ήρθε να αλλάξει τα πάντα.

Η Κέτερινγκ Town, πήγε κόντρα σ’ όλους τους νόμους και τις παραδόσεις που είχαν στο Νησί και ήταν η ομάδα που τόλμησε να βάλει χορηγό στην φανέλα της πρώτη φορά. Το 1976, ο μάνατζερ-και ποδοσφαιριστής Ντέρεκ Ντούγκαν, είχε την ιδέα να βάλει logo στην μπλούζα της ομάδας τα ελαστικά της περιοχής που είχαν όνομα “Kettering Tyres”. Τα λεφτά που πήρε ο σύλλογος για εκείνη την εποχή ήταν πάρα πολλά και μάλιστα, ταίριαζε απόλυτα ο χορηγός με το όνομα της ομάδας. Όλα ήταν επιτυχημένα, αλλά οι αρμόδιοι ποδοσφαίρου στην Αγγλία, διέταξαν να αποσύρει την διαφήμιση του χορηγού ο σύλλογος.

Εδώ ο παίκτης της Κέτερινγκ Τάουν με τον νέο χορηγό

Η άλλη λύση

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και μάνατζερ, δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να συνεχίσει την συμφωνία με άλλο τρόπο. Έκοψε από την φανέλα την λέξη “Tyres” κι αφησε μόνο το “Kettering” λέγοντας ότι είναι το όνομα της ομάδας. Όμως, κι αυτό δεν τον άφησαν να το κάνει για πολύ. Έτσι η φανέλα της ομάδας έμεινε πάλι κενή, αφού ο σύλλογος απειλήθηκε με πρόστιμο. Όλο αυτό, όμως, ξύπνησε τους άλλους συλλόγους και βλέποντας τι γίνεται στο εξωτερικό όπου οι χορηγοί είχαν κάνει την εμφάνιση τους, οι ομάδες της Αγγλίας άρχισαν τα επόμενα χρόνια να κλείνουν συμφωνίες. Μέχρι που φτάσαμε στην σημερινή εποχή…

Και αν κάποια ομάδα έκανε την αρχή στην Αγγλία και λίγοι την ξέρουν, αυτή είναι η Κέτερινγκ Town, που έγραψε την δική της ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή