Η αδικημένη ενδεκάδα

1429
Brazil's Ronaldo and Rivaldo lift the world cup Trophy

Σε κάθε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σκεφτόμαστε ποιοι ποδοσφαιριστές που έχουμε αγαπήσει και έχουμε θαυμάσει, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν την κούπα. Και πάντα, πρώτος πρώτος μας έρχεται στο μυαλό ο Μπουφόν (στους περισσότερους), επειδή είναι ένα πρόσφατο παράδειγμα μεγάλου αθλητή που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει αυτό το τρόπαιο. Δεν είναι όμως μόνο αυτός.

Αν επιλέγαμε μια ενδεκάδα που θεωρείται αδικημένη επειδή δεν κατάφερε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή θα ήταν:

*** Ο Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια. Ο ζωντανός θρύλος της Γιουβέντους έχει παίξει 3 τελικούς και δεν κατάφερε να νικήσει κανέναν.

*** Άμυνα ο Φάμπιο Καναβάρο. Έχοντας παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως στην Πάρμα της δεκαετίας του ’90 που έκανε ό,τι ήθελε και σε Ίντερ, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, δεν πήρε τον τίτλο.

*** Και ο Τουράμ στην ίδια κατηγορία. Έχοντας παίξει και αυτός σε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, δεν πήρε τον τίτλο.

*** Ο Πατρίκ Βιεϊρά είναι και αυτός ένας ποδοσφαιριστής που ήταν από τους καλύτερους κεντρικούς μέσους…

*** Ο Φάμπρεγκας έχοντας υπάρξει τοπ παίκτης και έχοντας αγωνιστεί σε Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Τσέλσι, έφτασε κοντά αλλά δεν πήρε τον τίτλο.

*** Ο Μίκαελ Μπάλακ επίσης ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Έπαιξε σε τελικούς με την Λεβερκούζεν και την Τσέλσι, αλλά δεν νίκησε καμία φορά.

*** Ο Πάβελ Νέντβεντ, έχοντας παίξει για χρόνια στη Γιουβέντους, ήταν ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που ήταν τοπ της εποχής. Όμως, δεν μπόρεσε να σηκώσει το τρόπαιο, έχοντας πάει σε τελικό. Την χρονιά που πήγε μάλιστα τελικό (2003) είχε πάρει και την χρυσή μπάλα.

*** Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ επίσης ήταν άτυχος. Έχοντας τον… τίτλο του καλύτερου σκόρερ στην διοργάνωση με 56 γκολ δεν μπόρεσε να πάρει την κούπα. Έπαιξε σε μεγάλες ομάδες όπως η Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης.

*** Ο Ερνάν Κρέσπο επίσης δεν πήρε την κούπα, παρά το γεγονός ότι το 2005 έπαιξε τελικό με την φανέλα της Μίλαν κόντρα στην Λίβερπουλ. Μάλιστα σκόραρε και 2 γκολ.

*** Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να ήταν από τους κορυφαίους σέντερ φορ, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ του να φτάσει στην κούπα. Έφυγε από την Ίντερ την χρονιά που το πήρε.

*** Για πολλούς ο καλύτερος φορ όλων των εποχών. Ο Ρονάλντο, το φαινόμενο, δεν κατάφερε ποτέ του να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας παίξει και αυτός σε τεράστιους συλλόγους όπως Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Μίλαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή