Αριέλ Ορτέγκα: Το βράδυ που αρνήθηκε να γίνει αλλαγή

3252

«Ο Αριέλ είναι τεράστιος, μου άρεσε πώς του συμπεριφέρθηκε ο κόσμος γιατί κι αυτός τα έδινε όλα γι’ αυτούς. Τι του έμαθα; Δεν του έμαθα τίποτα. Αυτός μου έμαθε να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο», αυτά ήταν τα λόγια του Ραμόν Ντίας. Πρώην προπονητή της Ρίβερ Πλέιτ. Και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, είναι αυτός και ο Αριέλ Ορτέγκα.

Ήταν 4 Δεκεμβρίου του 1996 και η Ρίβερ Πλέιτ παίζει με την Ρασίνγκ Κλουμπ. Οι “εκατομμυριούχοι” ήταν στην πρώτη θέση και έμεναν ακόμα 5 αγωνιστικές για το φινάλε του Απερτούρα. Στην ενδεκάδα ήταν παικταράδες όπως ο Μαρσέλο Σάλας, ο Χούλιο Κρουζ και τότε, ένα από τα μεγαλύτερα τα ταλέντα ήταν και ο Ορτέγκα. Κοντά στα 22 του, ήταν χοτ όνομα της λατινικής Αμερικής και δεν είναι τυχαίο ότι λίγους μήνες μετά, πήγε με μεταγραφή στην Βαλένθια. Ωστόσο, από μικρός ήταν ιδιαίτερος. Όσο ταλέντο είχε, τόσα προβλήματα μπορούσε να δημιουργήσει μέσα σε μία στιγμή (όπως η κουτουλιά στο Μουντιάλ).

Ο αγώνας ξεκινάει ιδανικά για την Ρίβερ. Με τον Μπουρίτο (Ορτέγκα) να κάνει ένα “σόλο” να βγάζει πάσα στον Φραντσεσκόλι και να γίνεται το 1-0. Ωστόσο, τα πράγματα δεν συνεχίζουν ανάλογα. Ο Μπονάνο, που ήταν ο τερματοφύλακας τότε της Ρίβερ, κάνει έξοδο και βρίσκει την μπάλα με το χέρι έξω από την περιοχή. Αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ο Ραμόν Ντίας που ήταν τότε προπονητής, κάνει αλλαγή θέλοντας να βάλει τον δεύτερο γκολκίπερ στον αγώνα. Και αποφασίζει να βγάλει αλλαγή τον Ορτέγκα.

Ο Μπουρίτο, κάθεται ακούνητος. Δεν κάνει καμία κίνηση και αρνείται να βγει αλλαγή. Αντίπαλοι και συμπαίκτες του μεταφέρουν ότι πρέπει να βγει αλλά ο ίδιος συνεχίζει να μένει ακούνητος. Επικρατούν 2 λεπτά Αργεντίνικης “μαγείας”. Χάος! Ο Φραντσεσκόλι τότε που ήταν ο πιο έμπειρος παίκτης της Ρίβερ μιλάει με τον προπονητή. Του λέει ότι ο Μονσεράτ αισθάνεται ενοχλήσεις και του λέει να βγάλει αυτόν. Και τελικά έτσι έγινε. Ο Ορτέγκα, σαν ένας νέος που πηγαίνει κόντρα σε όλα, μένει στον αγωνιστικό χώρο. Αρνήθηκε να γίνει αλλαγή και ο Ραμόν Ντίας έκανε αλλαγή στην αλλαγή.

Στη συνέχεια του αγώνα, η Ρίβερ κάνει και το 2-0. Με τον Αριέλ Ορτέγκα να κάνει ό,τι θέλει και να τσιμπάει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Όλο το γήπεδο αποθεώνει. Ο σπίκερ τρελαμένος και ο Ραμόν Ντίας να μην ξέρει τι έχει συμβεί ακόμα καλά καλά. Για την ιστορία, το τελικό σκορ ήταν 4-3 υπέρ της Ρίβερ, με την ημέρα αυτή, να μένει στο μυαλό όλων των οπαδών της Ρίβερ, αφού είδαν τον Αριέλ Ορτέγκα να αρνείται να γίνει αλλαγή από τον προπονητή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή