Κανιθάρες: Ο τερματοφύλακας που δεν φοβάται τον θάνατο χάρη στον γιο του

541

Έχοντας κάνει μεγάλη καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα ο Σαντιάγκο Κανιθάρες σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2008. Ο Ισπανός τερματοφύλακας αποτέλεσε μεγάλη μορφή της Βαλένθια, έχοντας γεννηθεί στη Μαδρίτη. Μάλιστα, στην Ρεάλ έκανε και τα πρώτα του βήματα, έχοντας παίξει και στην πρώτη ομάδα για αρκετά χρόνια.

Ο πρώην διεθνής λοιπόν τερματοφύλακας, μίλησε για τον χαμό του γιου του και συγκλονίζουν τα λόγια του για το πώς αντιμετωπίζει πλέον τον θάνατο.

«Πιστεύεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να σου συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Σάντι ήταν υγιέστατος όταν γεννήθηκε, αλλά σε ηλικία 3,5 ετών αρρώστησε και παλεύαμε για 15 μήνες. Δυστυχώς ήταν ένα είδος ασθένειας που συνήθως σε νικά. Έτσι κι έγινε….

Η ισχυρότερη στήριξη για μένα ήταν η πίστη. Είμαι Καθολικός, πιστεύω στον Θεό και δεν νομίζω ότι αυτό που συνέβη αποτελεί τιμωρία, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που για κάποιον λόγο ο Θεός τους θέλει σύντομα κοντά του ή ίσως μας τον έστειλε για να μας δώσει ένα σημαντικό μάθημα.

Ως πατέρας μιας μεγάλης οικογένειας, ίσως χρειαζόμουν αυτό το μάθημα της ταπεινοφροσύνης και της διδασκαλίας που μου έδωσε ο γιος μου.

Η καλύτερη στήριξη που είχα ήταν η πίστη και η ενωμένη οικογένεια, μία μεγάλη οικογένεια που σε αναγκάζει να πολεμάς συνεχώς και να μην επιτρέπεις να ξεθωριάζει η πίστη και η σχέση με μία εξαιρετική σύζυγο.

Ζω μέσα σε μία βαθύτατη θλίψη, δεν μπορώ να το αρνηθώ, μου λείπει πάρα πολύ. Είναι μόλις λίγοι μήνες και μου φαίνεται σαν να έχουν περάσει πέντε χρόνια.

Θέλω να σας επισημάνω, όμως, ότι είχα πάντα σεβασμό ή φόβο για τον θάνατο και τώρα ξέρω ότι την ημέρα που θα αφήσω αυτόν τον κόσμο, θα ξαναβρεθώ μαζί του. Συνεπώς δεν υπάρχει κάτι που να με φοβίζει σε αυτή τη ζωή ή κάτι που να με απασχολεί περισσότερο από το να προσπαθώ να είμαι χαρούμενος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ