Ποια φρούτα έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα

74

Τη λίστα με τα πιο επιβαρυμένα από χημικά τρόφιμα για το 2016, ανακοίνωσε το Environmental Working Group. Σύμφωνα με τα στοιχεία του EWG, σχεδόν τα 3/4 των 6.953 δειγμάτων τροφίμων που εξετάστηκαν από το αρμόδιο τμήμα γεωργίας των ΗΠΑ το 2014, περιείχε υπολείμματα από φυτοφάρμακα.

Μετά τη φετινή έρευνα του EWG, εντοπίστηκαν 146 διαφορετικά χημικά σε φρούτα και λαχανικά, χημικά και φυτοφάρμακα που επέμειναν και μετά το καλό πλύσιμο ή ακόμα και το ξεφλούδισμα φρούτων και λαχανικών.

Τα ευρήματα της μελέτης σε φρούτα και λαχανικά δείχνει πως παρά την απαίτηση των καταναλωτών να παράγονται λιγότερα αλλά πιο καθαρά τρόφιμα, οι εταιρίες επιμένουν να ρίχνουν στην αγορά φρούτα και λαχανικά ψεκασμένα.
Οι καταναλωτές πάντως, δείχνουν μια τάση, να στρέφονται σε φρούτα και λαχανικά που ξέρουν πως έχουν βρεθεί με τα λιγότερα δυνατά χημικά, ειδικά στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να ακολουθούν μια 100% καθαρά οργανική διατροφή.

Τα 12 πιο επιβαρυμένα από χημικά τρόφιμα
1. Φράουλες
2. Μήλα
3. Νεκταρίνια
4. Ροδάκινα
5. Σέλερι
6. Σταφύλια
7. Κεράσια
8. Σπανάκι
9. Ντομάτες
10. Πιπεριές
11. Ντοματίνια
12. Αγγούρια

Κάθε ένα από αυτά τα τρόφιμα, βρέθηκε θετικό σε έναν υψηλό αριθμό πολλών διαφορετικών χημικών και φυτοφαρμάκων και μάλιστα σε μεγάλη συγκέντρωση.
* Πάνω από το 98% των δειγμάτων φράουλας, ροδάκινου, νεκταρινιών και μήλων, βρέθηκαν θετικά σε τουλάχιστον ένα κατάλοιπο φυτοφάρμακου.
* Η μέση πατάτα έχει περισσότερα φυτοφάρμακα σύμφωνα με το βάρος της σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα που εξετάστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή