Θέμα σεβασμού

390

Αυτό ήταν! Ο Φραντσέσκο Τότι αποχωρεί από την Ρόμα και την Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα με την Τζένοα όλοι οι φίλοι της ομάδας και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να του πουν “αντίο”. “Αντίο”, σε έναν ποδοσφαιριστή που έγραψε την δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Είχε την δική του αγάπη

Ο Φραντσέσκο Τότι δεν έγραψε την δική του ιστορία μόνο στη Ρόμα! Με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα, Κύπελλα και διακρίσεις, “έγραψε” την δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην κατέκτησε πολλούς τίτλους, αλλά υπήρξε κορυφαίος. Πήρε πρωτάθλημα με την Ρόμα το 2001, δύο Κύπελλα το 2007 και το 2008 και ένα Μουντιάλ το 2006 με την Ιταλία. Αυτοί ήταν οι “βαριοί” τίτλοι του.

Όμως, κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί, ότι την 8ετία 2000-2008, ο Φρατσέσκο Τότι ήταν στην “ελίτ”. Θα μπορούσε να πάει σε όποια ομάδα ήθελε, όπως την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο ίδιος ήθελε να μείνει στην Ρώμη. Στην αγαπημένη του!

Σεβασμός μηδέν

Αλλά το τέλος του, δεν ήταν αυτό που του άξιζε. Η χρονιά αυτή στο τέλος ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς. Ο Σπαλέτι δεν τον σεβάστηκε ποτέ! Η ίδια η Ρόμα δεν τον υπερασπίστηκε και ο κόσμος απλά παρατηρούσε και περίμενε να τελειώσει αυτή η χρονιά.

Και κακά τα ψέματα… Η Ρόμα, έγινε μεγάλη ομάδα λόγω αυτού του ποδοσφαιριστή… Έχει 3 πρωταθλήματα στην ιστορία της και το ένα είναι με τον μεγάλο αρχηγό, όπου τότε μαζί με τον Μπατιστούτα, είχαν οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή. Τα άλλα είναι το 1942 και το 1983.

Ο Τότι λοιπόν, άξιζε περισσότερο σεβασμό. Όπως ο ίδιος σεβάστηκε τον σύλλογο. Και όχι μόνο τώρα, που δεν δημιουργήσει κανένα θέμα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και όταν ήταν στα καλύτερά του, που δεν “απάτησε” την Ρόμα ούτε μία φορά. Δεν έφυγε ποτέ του και ήταν ο πιο πιστός ποδοσφαιριστής.

Όπως και στο τέλος. Φέρθηκε με αγάπη σε αυτόν τον σύλλογο, που παρά το γεγονός ότι ο Σπαλέτι του έκανε… καψόνια, δεν μιλούσε. Και καψόνι είναι να σηκώνεις τον Τότι στο 60’ για να κάνει ζέσταμα και να τον βάζεις στο 92’. Και εκείνος να μην μιλάει και απλά να το δέχεται. Γιατί έτσι συμπεριφέρεται ένας “τζέντλεμαν”, παρόλο που βλέπει ότι κανείς από την ομάδα (διοίκηση, κόσμος) δεν τον υπερασπίζεται, αλλά μόνο οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να σταματήσουν αυτό το κακό.

Το τελευταίο του “αντίο” λοιπόν, ο Φρατσέσκο Τότι θα το πει κόντρα στην Τζένοα, εκεί όπου όλος ο κόσμος πρέπει να του δείξει την δική του αγάπη, όπως την έδειξε και αυτός όλα αυτά τα χρόνια.