ΜΑΓΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

309

Οι ώρες και οι μέρες που ακολούθησαν του δυστυχήματος με το αεροπλάνο της Σαπεκοένσε, ήταν επώδυνες για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Το αρχικό μούδιασμα και ο πόνος για την τραγωδία έδωσαν τη θέση τους στην πρωτοβουλία, τη στήριξη και την αλληλεγγύη προς την ομάδα που ξεκληρίστηκε και τους οπαδούς της.

Η αντίπαλος στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ατλέτικο Νασιονάλ, ζήτησε να απονεμηθεί ο τίτλος στη Σαπεκοένσε τιμής ένεκεν και στη μνήμη των αδικοχαμένων, οι βραζιλιάνικες ομάδες δήλωσαν πρόθυμες να δώσουν δωρεάν όσους δανεικούς χρειαστεί η ομάδα ώστε να σταθεί στα πόδια της, ενώ και από την Ευρώπη σύλλογοι και διάσημοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να βοηθήσουν οικονομικά τη Σαπεκοένσε στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας της.

Ωστόσο, η πιο σημαντική κίνηση ήρθε από δύο πρώην ποδοσφαιριστές, που μα έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας όταν αγωνίζονταν. Ροναλντίνιο και Ρικέλμε ίσως φορέσουν τη φανέλα της Σαπεκοένσε, ενισχύοντάς τη στην προσπάθεια που θα κάνει για να ξανασταθεί στα πόδια της! Παρότι έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους εδώ και πολύ καιρό, οι δύο μάγοι της μπάλας σκέφτονται να επιστρέψουν στην ενεργό δράση για χάρη της ομάδας που ένωσε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ένας Βραζιλιάνος και ένας Αργεντινός, που έχουν γράψει ιστορία ως παίκτες στα γήπεδα όλου του κόσμου, είναι ό,τι χρειάζεται η Σαπεκοένσε για να ξεπεράσει την τραγωδία που τη χτύπησε. Εννοείται πως δεν θα αναλύσουμε αγωνιστικά τη συγκεκριμένη κίνηση, απλά θα απονείμουμε τα εύσημα στους δύο αστέρες για την ανθρωπιά και το μεγαλείο ψυχής που επιδεικνύουν μόνο και μόνο που σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο.

Μετά το τραγικό συμβάν, μια άγνωστη και άσημη μέχρι πρότινος ομάδα απέκτησε πολλούς οπαδούς απ’ όλο τον κόσμο, που συγκλονίστηκαν από το χτύπημα της μοίρας. Τώρα, με Ρόνι και Ρικέλμε να φοράνε τη φανέλα της, θα γίνει η επίσημη αγαπημένη όλων των φιλάθλων…