Η νέα βάση δεδομένων που ονομάζεται Ρέτσος

128

Η πιο ακριβή μεταγραφή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός. Πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί να καυχιέται πώς έχει μπει στη λίστα με τα τοπ ευρωπαϊκά κλαμπ

Γράφει ο Περικλής Τσακίρης

Πολλοί θα παραπονεθούν. Άλλοι θα βρίσουν. Όμως η μεταγραφή του Ρέτσου στη Λεβερκούζεν ήταν αναπόφευκτη. Βλέπετε, αν  ο Ολυμπιακός έλεγε «όχι» σε μία τέτοια πρόταση, της τάξεως των είκοσι δύο εκατομμυρίων ευρώ, θα κατέστρεφε τα όνειρα του Παναγιώτη. Ναι, μπορεί τον Γενάρη να τον πούλαγε η ομάδα με ένα ποσό κοντά στα τριάντα εκατομμύρια. Αλλά ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε. Μακάρι να έχει υγεία το παιδί και να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Στο διά ταύτα. Οι Πειραιώτες, με αυτή τη μεταγραφή, έκαναν αυτό που είχε θέσει ως προτεραιότητα ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Και τι ήταν αυτό; Με απλά λόγια, οι «ερυθρόλευκοι» είναι στα χνάρια μεγάλων συλλόγων που ζουν και παράγουν μέσα από τις ακαδημίες τους. Θυμηθείτε πως στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως  πρόεδρος του Ολυμπιακού, είχε πει πως θέλει να γίνει σαν τη Σαχτάρ και την Πόρτο. Ο Παναγιώτης δείχνει τον δρόμο, καθώς είναι ο πρώτος παίκτης από τις ακαδημίες του πρωταθλητή Ελλάδος που θα πωληθεί σε μία τόσο καλή ομάδα και σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ναι, ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως ξέρει να πουλάει τους παίκτες του. Αλλά αν εξαιρέσεις τον Μανωλά, συνήθως πουλάει έτοιμους παίκτες που είχε αγοράσει την προηγούμενη σεζόν.

ΕΝΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο πιο μικρός σε ηλικία αρχηγός σε ηλικία του Ολυμπιακού θα φέρει χαμόγελα σε πολλά παιδιά μικρής ηλικίας που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Μη σας πω ότι θα φέρει και πολλά παιδιά στο άθλημα ή ακόμα και παίκτες που τώρα αγωνίζονται σε ομάδες, όπως ο Ανδρούτσος ή ο Χατζηγιοβάννης, θα σκεφτούν πως «με μόλις σαράντα παιχνίδια αυτός πήρε μεταγραφή για τα ξένα, εγώ γιατί να μην το προσπαθήσω;». Και είναι κάτι που το χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε να αναπτυχθεί και να χτίσει τις βάσεις. Είναι το έξτρα κίνητρο για τους νεαρούς παίκτες ώστε να δουλέψουν. Και αν δουλέψουν οι μικροί και αν τους εμπιστευτούν οι ομάδες τους, όπως έκανε ο Ολυμπιακός με τον Ρέτσο, τότε ετοιμαστείτε για μεγάλα πράγματα. Αρκεί να εκτιμήσουμε τα παιδιά μας τώρα που τα έχουμε εδώ, γιατί είναι κακό συνήθειο των Ελλήνων να εκτιμούν τα δικά τους παιδιά μόλις τα χάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ