6 συναυλίες που ξεχωρίζουν

24

Μια επιλογή από τις ελληνικές συναυλίες της εβδομάδας που «τρέχει». Για τις περισσότερες αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία σας να τις δείτε, καθώς ολοκληρώνουν τον κύκλο τους.

Διονύσης Σαββόπουλος – Ελένη Βιτάλη
Η ψυχή μας πήρε «αρκετό» από το ρεύμα που έδωσαν αυτοί οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες με την υπέροχη σύμπραξή τους. Ο Σαββόπουλος και η Βιτάλη κορυφώνουν εδώ και μας αποχαιρετούν. (Ηρώδειο, 1/9)

Γιάννης Χαρούλης
Τρία βράδια γεμάτα μουσικές που αντλούν από την αλήθεια και την αυθεντικότητα της παράδοσης. Η φωνή και η παρουσία του Χαρούλη ενοποιούν όλες τις επιμέρους διαφορές και μας δίνουν κάτι εντελώς original. (Τεχνόπολη, 5-7/9)

Ελευθερία Αρβανιτάκη – Νίκος Πορτοκάλογλου
«Δυνατά, δυνατά» τελειώνει το «Καλοκαιράκι», καθώς οι παράλληλοι δρόμοι μιας μοναδικής τραγουδίστριας κι ενός εμβληματικού τραγουδοποιού βρήκαν σημείο τομής. Η σύμπραξή τους θα μας μάγεψει ξανά. (Βεάκειο, 5/9)

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας
Η «Παραγγελιά» στα καλύτερά της! Η επιτυχημένη μουσική παράσταση που έστησαν οι δύο καλλιτέχνες μέσα από μια σύμπραξη με το κοινό τους κορυφώνεται εδώ, ενώ κυκλοφορεί και δισκογραφικά. (Θέατρο Πέτρας, 5/9)

Τάνια Τσανακλίδου
Με τίτλο «Μείναν τα τραγούδια μόνα», η υπέροχη τραγουδίστρια επικεντρώνεται στα κομμάτια που έχει πει για το θέατρο φτιάχνοντας μια πραγματικά μαγική ατμόσφαιρα μέσα σε μια δική της –αυτόνομη πια– παράσταση. (Ηρώδειο, 5/9)

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Με τα έγχορδα και τη «Μικρή βαλίτσα» του –με τα όμορφα τραγούδια του αλλά και ξεχωριστά λαϊκά–, συνεχίζει ένα ταξίδι που αντικειμενικά συγκαταλέγεται στα πιο γοητευτικά της σύγχρονης μουσικής σκηνής μας. (Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, 7/9)