Ρόμπσον: Το Κύπελλο που πήρε στο δωμάτιο του και το έβαλε κάτω από το κρεβάτι του

152

Ξεκινόντας την προπονητική του καριέρα από την Φούλαμ το 1968, ο Μπόμπι Ρόμπσον ένα χρόνο αργότερα πήγε στην Ίπσουϊτς. Σε μία… μικρή ομάδα που δεν είχε στόχους τους τίτλους, παρά μόνο καλές πορείες και καλά αποτέλεσματα. Ο ίδιος έλεγε “ήρθα εδώ για να πάρω τίτλο” και όλοι γελούσαν, αλλά ο μεγάλος Μπόμπι το εννοούσε.

Το 1977-78 στο FA Cup η ομάδα του πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις. Παίζει με πάθος, δείχνει μαχητική και ανίκητη. Περνάει από φάση σε φάση και φτάνει στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.

Η χρονιά ήταν ήδη επιτυχημένη για την “μικρή” Ίπσουιτς και ο Ρόμπσον δεν ήταν καλά με αυτό. “Δεν μπορείς να λες επιτυχημένη την χρονιά αν πηγαίνεις τελικό και τον χάνεις. Πρέπει να νικήσουμε”, έλεγε…

Η Άρσεναλ, χωρίς αμφιβολία ήταν ανώτερη και όλα έδειχναν μια εύκολη επικράτηση. Η Ίπσουϊτς, όμως, έπαιξε όπως όλη την χρονιά. Πάθος, μάχες και με λίγα το ποδόσφαιρο που είχε δείξει ο Μπόμπι. Στο 77′ ο Osbrone σκοράρει και κάνει το 1-0 και το κατάμεστο “Γουέμπλεϊ” χειροκροτεί.

Ο Ρόμπσον πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί και το Κύπελλο έρχεται στα χέρια του. Η ομάδα το πανηγυρίσει με τους φιλάθλους της και ο Ρόμπσον δεν το άφηνε από τα χέρια του. Στο ξενοδοχείο που πήγε κατά την επιστροφή, ο Μπόμπι το πήρε στο δωμάτιο του. Του έλεγαν ότι κάτι τέτοιο ίσως να μην είναι ασφαλές, αλλά αυτός δεν ήθελε να το αφήσει από τα χέρια του. 

Καθόταν ως αργά τη νύχτα και το κοιτούσε. Και όταν κοιμήθηκε το έβαλε κάτω από τα κρεβάτι του…

Το χαμόγελο όταν πόζαρε στις φωτογραφίες, τα λέει όλα. Αυτός ήταν ο μεγάλος Μπόμπι. Ένας απλός άνθρωπος που ζούσε το ποδόσφαιρο με πάθος. Άλλωστε, δεν είναι και λίγο να κλείνεις συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα, ενώ λίγο καιρό πριν έχεις μάθει ότι έχεις καρκίνο. Αλλά αυτό, είναι μια άλλη ιστορία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή