Καντέ: Ο παίκτης που δεν αποδέχεται τον τίτλο του σούπερ σταρ

380

Αν σου πει κάποιος ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι “ψωνισμένοι”, αρνήσου και μπορείς να έχεις και επιχειρήματα για την απάντησή σου. Ο Ν’ Γκολό Καντέ είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε “ψωνιστεί”. Ένας παίκτης που το 2011 έπαιζε στην Μπουλόν και έπειτα πήρε μεταγραφή στην Καέν, έχοντας συμμετοχές σε Λιγκ 2 και Λιγκ 1, ξαφνικά έκανε το μεγάλο άλμα. Η μεταγραφή του στη Λέστερ τον έκανε διάσημο. Μαζί της πήρε πρωτάθλημα Αγγλίας και όπως ξέρουμε όλοι δεν είναι λίγο να σηκώνεις την Πρέμιερ Λιγκ. Οι εμφανίσεις του, τον οδηγήσαν στην Τσέλσι. Ο Καντέ, είναι ένας ποδοσφαιριστής παλιάς κοπής. Παλιάς πάστας. Μηχανάκι, που μπορεί να κρατήσει ένα κέντρο μόνος του. Να κόβει και να βγάζει γρήγορα την ομάδα μπροστά. Να βρίσκεται σε όλα τα μήκη του γηπέδου και όλα αυτά τον έφεραν και στην εθνική Γαλλίας.

Με την Τσέλσι, πήρε ακόμα μια Πρέμιερ Λιγκ και με την Γαλλία πήρε το Μουντιάλ. Σε 3-4 χρόνια κατάφερε τα πάντα. Να βγάλει πολλά λεφτά, να πάρει τους κορυφαίους τίτλους και να είναι βασικός και αναντικατάστατος όπου και να παίζει. Παρόλα αυτά, είναι πιο σεμνός και ένα παιδάκι 16 χρόνων που καλείται στην αποστολή της πρώτης ομάδας για “παρθενική” φορά.

“Έβλεπα τον Καντέ σε μια γωνία και δεν έπαιρνε το τρόπαιο να το κρατήσει στα χέρια του. Έτσι έπιασα τους παίκτες έναν έναν και τους είπα τι γίνεται. Δώσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στον Καντέ και έβγαλε μόνος του φωτογραφία”, είπε ο Ενζοζί.

Να έχεις κατακτήσει το Μουντιάλ, να είσαι από τους κορυφαίους παίκτες και στις κορυφαίες ενδεκάδες και να αισθάνεσαι ντροπή να σηκώσεις την κούπα. Μια κίνηση που δείχνει πολλά για έναν χαρακτήρα ποδοσφαιριστή. Ειδικά όταν έχεις παίξει με την Αργεντινή και έχει σβήσει τον Μέσι, έχοντας πάρει πανηγυρική πρόκριση.

Μάλιστα όταν για τον συγκεκριμένο αγώνα του έλεγαν πως κατάφερε να έχει τέτοια απόδοση και να σταματήσει τον Μέσι, ο ίδιος έλεγε: “Δεν το έκανα μόνος μου, η ομάδα το έκανε συνολικά. Μην ξαναπείτε ότι τον σταμάτησα εγώ μόνο”… Επίσης, ο Καντέ είχε απαντήσει και στην δήλωση του συμπαίκτη του, Ματουϊντί που είχε πως “ο Καντέ είναι μικρός αλλά σταμάτησε τον Μέσι”, για να δώσει την απάντηση: “όχι όχι, το κάναμε μαζί. Όχι μόνος μου”…

Ο Καντέ λοιπόν, είναι το παράδειγμα για κάθε παίκτη: Το 2012 έπαιζε στην Λιγκ 2, το 2013 στην Λιγκ 1, το 2015 πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ στη Λέστερ, το 2016 κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ και έπαιξε τελικό Γιούρο, το 2017 πήρε την Πρέμιερ Λιγκ με την Τσέλσι, το 2018 το FA Cup και το Μουντιάλ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή