Γκάμπριελ Ζέσους: Ο φτωχός της Σίτι που έβαφε τους δρόμους της Βραζιλίας

1414
Όταν ο Ζέσους έβαφε τους δρόμους της Βραζιλίας πριν από το Μουντιάλ του 2014

Γεννήθηκε το 1997 στις 3 Απριλίου στην Βραζιλία και πλέον είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του είναι η Μάντσεστερ Σίτι, όντας και μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο επιθετικός της Σίτι, το 2014 έφαφε τους δρόμους της Βραζιλίας (όπως δείχνει και η φωτογραφία) ώστε να βοηθάει την οικογένεια του να ζήσει. Να βγάλει τα βασικά της έξοδα. Με αυτή τη δουλειά, ο Ζέσους έβγαζε 3000 ευρώ περίπου τον χρόνο. Δηλαδή κάτι λιγότερο από 300 ευρώ το μήνα, που μεταφράζεται σε 75 ευρώ το μήνα.

Και λίγα χρόνια αργότερα τα έσοδα του έχουν γίνει απίθανα. Πρόκειται για ένα παιδί που βγάζει κοντά στις 75 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα!
Παλιά έβγαζε 75 ευρώ την εβδομάδα για να ζήσει και τώρα ανά εβδομάδα έχει έσοδα 75,000 ευρώ περίπου

Αυτή η φωτογραφία που βλέπετε, είναι πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Ο αστέρας της Σίτι (πλέον), έπαιζε στην Παλμέιρας στο πρωτάθλημα κάτω των 17 του Σάο Πάολο και σε 22 αγώνες είχε βάλει 37 γκολ όταν οι φωτογραφίες λήφθηκαν.

Μαζί με όλους τους φίλους του, ο Ζέσους ξυπόλητος βάφει τους δρόμους της Βραζιλίας

Να στέκεται ξυπόλητος σε έναν δρόμο της πόλης του Σάο Πάολο, 17 χρονών και προετοιμαζόταν για το Μουντιάλ που θα ερχότανε στη χώρα του. Ο Ζίκο, ένας από τους μύθους της Βραζιλίας, είχε προβλέψει τότε, εκείνη την εποχή: “μπορεί να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο”. Και όπως φαίνεται πλέον, η πρόβλεψη του, έχει βάση.

Ο Ζέσους εν ώρα εργασίας

Η ζωή του άλλαξε και από εκεί που έβαφε τους δρόμους της Βραζιλίας για να καταφέρει η χώρα του να κάνει ένα Μουντιάλ όμορφο, πλέον, ο ίδιος προετοιμάζεται για να αγωνιστεί στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

“Περιμένω πώς και πώς αυτή την διοργάνωση. Τα πράγματα στην ζωή μου έχουν αλλάξει πολύ, αλλά ποτέ μου δεν θα ξεχάσω από που ξεκίνησα. Θέλω πολύ να αγωνιστώ στο Μουντιάλ και να βοηθήσω την εθνική μου ομάδα να καταφέρει να φτάσει ως το τέλος. Η Βραζιλία, πρέπει πάντα να φτάνει ως το τέλος”, είχε πει ο Ζέσους για την κλήση του στην σελεσάο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή