Ζλάταν, ο κατακτητής!

399
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η παρουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε, αφού το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του. Ο Σουηδός είναι ελεύθερος να αποφασίσει πού θα συνεχίσει την καριέρα του μετά την επιστροφή του στα γήπεδα, μια καριέρα που πολλοί ονειρεύονται, αλλά λίγοι μπορούν να ακολουθήσουν.

Το αντίο του στους “κόκκινους διαβόλους” ήταν ανάλογο του χαρακτήρα και της νοοτροπίας του. Σαν άλλος Ιούλιος Καίσαρας αρκέστηκε σε τρεις λέξεις: I came. I said. I conquered. Ήρθα, είπα, κατέκτησα. Και έτσι είναι ο Ζλάταν, πολέμαρχος, στρατηγός, κατακτητής. Έχει φορέσει μερικές από τις πιο βαριές φανέλες της Ευρώπης, έχει πάρει αμέτρητους τίτλους και έχει σκοράρει άπειρα γκολ. Ήταν πάντα καθοριστικός, μια τεράστια προσωπικότητα που ενέπνεε σεβασμό και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και φόβο και τρόμο στους αντιπάλους του.

Μετά την αποχώτηση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε σε μια περίοδο αναζήτησης της νέας ταυτότητάς της, σε μια περίοδο ανομβρίας τίτλων και έλλειψης προσωπικοτήτων που θα αποτελούσαν τους ηγέτες. Αυτή την περίοδο διάλεξε ο Ιμπραΐμοβιτς να γίνει παίκτης της και δικαιώθηκε. Με τα γκολ του της χάρισε δύο τίτλους στην Αγγλία, αλλά η συμβολή του ήταν ακόμα πιο καθοστιστική. Εκτός από τα 28 γκολ σε 46 ματς, ο Σουηδός ήταν ένας στρατηγός που κατηύθυνε μαεστρικά τους… στρατιώτες του στη μάχη. Εντός και εκτός γηπέδων, ήταν αυτός που έδινε το στίγμα και τράβαγε τους άλλους να μην τα παρατήσουν, να συνεχίσουν και εντέλει να πετύχουν.

Η χρονιά σώθηκε με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ και, παρότι ο Ζλάταν δεν έπαιξε στον τελικό καθότι λαβωμένος, οι συμπαίκτες του του αφιέρωσαν την κούπα. Όλοι ξέρουν ότι χωρίς αυτόν δεν θα τα κατάφερναν. Ποιος στρατός, άλλωστε, μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς έναν ικανό πολέμαρχο; Τέτοιος είναι ο “Ίμπρα”, ένας στρατηγός που διψάει για αίμα και θρίαμβο, ένας γεννημένος νικητής και όπως λέει και ο ίδιος, ένας κατακτητής!

https://www.youtube.com/watch?v=OWwsDuGEGDk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή