Ξεπέρασε τον Ρομπέρτο Κάρλος, απειλεί τον Ιέρο!

1029
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά φέτος. Μπορεί να είναι αμυντικός, όμως η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι πολύ συχνή, κάτι που εκτοξεύει τις μετοχές του. Ο Σέρχιο Ράμος είναι ένα από τα βασικά στελέχη της “Βασίλισσας” και ένας από τους φυσικούς τους ηγέτες, με καθοριστική συμβολή σε όλες τις επιτυχίες της.

Πέρα από χαλκέντερος στόπερ, ο Ράμος σκοράρει αρκετά γκολ και μάλιστα καθοριστικά. Ποιος να ξεχάσει τα γκολ του με την Μπάγερν στο “Αλιάντς Αρένα”, στον τελικό του 2014 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όταν ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη ανατροπή. Ή στο “κλάσικο” του 2016, όταν πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης προς το τέλος, σώζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας. Ακόμα και σε παιχνίδια με πιο αδύναμους αντιπάλους, όταν η Ρεάλ τα βρίσκει σκούρα, ο Ράμος είναι πάντα εκεί για να σώσει τη “Βασίλισσα”.

Από το 2005 που ανήκει στους Μαδριλένους, ο 30χρονος στόπερ έχει φτάσει τις 508 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 68 γκολ. Η έφεσή του να προωθείται στα στημένα στην αντίπαλη περιοχή, να παίρνει τις κατάλληλες θέσεις και να σκοράρει, έχουν… αναγκάσει και τους συμπαίκτες του να τον σημαδεύουν στα κόρνερ και τα φάουλ. Έτσι ο Ράμος έχει καταφέρει να γίνει ο 2ος σκόρερ της ομάδας στην ιστορία, όσον αφορά τους αμυντικούς. Μάλιστα, ανέβηκε στη δεύτερη θέση με το γκολ του κόντρα στην Μπέτις, ξεπερνώντας τον Ρομπέρτο Κάρλος!

robertocarlos11

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος αριστερός μπακ έχει γράψει τεράστια ιστορία με τη φανέλα της Ρεάλ, καθώς εκτός από τις αμυντικές του ικανότητες, ήταν γνωστός και για τις επιθετικές του αρετές. Το δολοφονικό αριστερό σουτ, είτε από εκτέλεση φάουλ είτε πάνω στη φάση, ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάθε άμυνας και το απρόβλεπτο στοιχείο που σπαριάλαζε κάθε αμυντικό προπονητικό πλάνο. Σε 512 ματς με τη φανέλα της Ρεάλ, ο Ρομπέρτο Κάρλος είχε σημειώσει 67 γκολ, ένα λιγότερο από τον Ράμος, αλλά με 4 παραπάνω συμμετοχές.

hierro-2

Πρώτος στην κούρσα των αμυντικών γκολτζήδων είναι ακόμα ο Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος απέχει αρκετά από τον Ράμος, αφού στην καριέρα του στο “Μπερναμπέου” είχε χριστεί σκόρερ 127 φορές, από το 1989 έως το 2003. Παραμένει θρύλος όσον αφορά την ιστορία του συλλόγου, ωστόσο ο Σέρχιο Ράμος τον… απειλεί με προσπέραση, αν συνεχίσει να κάνει χρονιές σαν τη φετινή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή