Οι… ξενιτεμένοι του Euro

148
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Mε αφορμή το γκολ του Βάις, ο οποίος παίζει στο Κατάρ και την Αλ Γκαράφα, το iperiodico.gr παραθέτει τους παίκτες που αγωνίζονται στο Euro, αλλά ανήκουν σε μη ευρωπαϊκό σύλλογο. Κάτι το οποίο είναι σπάνιο. Δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής που κατάγεται από Ευρωπαϊκή χώρα και παράλληλα να είναι υψηλού επίπεδου, να αγωνίζεται στα… χαμένα, δηλαδή σε χώρες όπως Καναδάς, Σαουδική Αραβία και Κατάρ.

Αναλυτικά οι παίκτες που αγωνίζονται στο Euro 2016 και δεν παίζουν σε Ευρωπαϊκό κλαμπ…

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΒΑΪΣ

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν της Αλ Γκαράφα κατέχει το ρεκόρ του πρώτου παίκτη που σκοράρει σε τελική φάση Euro ανήκοντας σε μη ευρωπαϊκή ομάδα. Ο Βάις σκόραρε το πρώτο γκολ της Σλοβακίας στο 2-1 κόντρα στη Ρωσία. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 15 συνολικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και σκόραρε 8 τέρματα, έχοντας και 4 ασίστ. Αυτή τη στιγμή κοστολογείται περίπου 2,1 εκατ. ευρώ.

ΣΚΕΛΖΕΝ ΓΚΑΣΙ

γκασι

Φοράει τα χρώματα της Αλβανίας, αλλά ανήκει στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Είναι 27 ετών και αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου. Την χρονιά που πέρα έπαιξε αρχικά στην Βασιλεία (Ελβετία) και Κολοράντο (ΗΠΑ). Συνολικά είχε 28 εμφανίσεις και 8 τέρματα με 4 ασίστ. Κοστολογείται 2 εκατ. ευρώ.

ΛΟΡΑΝ ΣΙΜΑΝ

σιμαν

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός συμπεριλαμβάνεται στο ρόστερ της εθνικής Βελγίου και βγάζει το ψωμί του στον Καναδά, φορώντας τη φανέλα του Μόντρεαλ και έπαιξε σε 12 ματς. Αυτή τη στιγμή οι μετοχές του φτάνουν τα 1,8 εκατ. ευρώ.

ΑΝΤΡΕ ΖΙΝΙΑΚ

ziniak

Ο Γάλλος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει και να συνεχίσει την παράδοση του Βάις, καθώς είναι επιθετικός και μάλιστα στο ματς με την Αλβανία μπήκε ως αλλαγή και είχε δοκάρι. Ανήκει από πέρυσι στην Τίγκρες του Μεξικού. Ο 30χρονος δεν χάνει την αξία του και κοστολογείται στα 6 εκατ. ευρώ. Την περασμένη σεζόν είχε με την ομάδα του σε 46 συμμετοχές συνολικά 32 γκολ. Έκανε πλάκα στο Μεξικό ο Ζινιάκ…

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΝΕΜΕΘ

νεμεθ

Συμπαίκτης του Βάις στην Αλ Γκαράφα ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός, που έχει παίξει και στην Ελλάδα, φορώντας τις φανέλες της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Ολυμπιακού Βόλου. Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν ιδανική για τον 27χρονο πλέον φορ, έχοντας 2 γκολ συνολικά.

ΝΤΡΑΓΚΟΣ ΓΚΡΙΓΚΟΡΕ

Είναι αμυντικός της εθνικής Ρουμανίας και ανήκει και αυτός σε ομάδα του Κατάρ, την Αλ Σαλίγια. Με την ομάδα του αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια.

ΛΟΥΤΣΙΑΝ ΣΑΝΜΑΡΤΕΑΝ

Γνώριμος και αυτός στους Έλληνες φιλάθλους, ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και τώρα παίζει για την Αλ Ιτιχάντ, στη Σαουδική Αραβία. Ο 36χρονος πλέον άσος, με την ομάδα του την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 32 αγώνες και σκόραρε 10 φορές, έχοντας μάλιστα και 9 ασίστ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή