Το ρεκόρ του Οφορίκουε κρατάει… 20 χρόνια!

1313
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Μπορεί εκείνο το παγωμένο βράδυ στη Νορβηγία, την 1η Οκτωβρίου του 1997, να μη φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και να θέλουν να το ξεχάσουν όλοι στον Πειραιά, ωστόσο ένας τότε παίκτης τους σίγουρα θα το θυμάται για όλη του τη ζωή. Και όχι μόνο αυτός βέβαια, αλλά το θυμάται και η UEFA, μια και τον έχει καταγεγραμμένο στα μητρώα της ως… ρέκορντμαν!

Οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετώπιζαν την ισχυρή τότε Ρόζενμποργκ στο γήπεδό της και η εξέλιξη του ματς ήταν εφιαλτική για αυτούς… Καταφανώς ανώτεροι οι Νορβηγοί, πέτυχαν 5 γκολ και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους αντιπάλους τους να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Όμως, αυτός ο αγώνας έμελλε να γραφτεί στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ένα ρεκόρ γεννήθηκε! Ο πιτσιρικάς Πίτερ Οφορίκουε πέρασε ως αλλαγή στο ματς και με το σκορ στο 4-0, σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ναι, δεν άλλαξε κάτι, αλλά ο Γκανέζος έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα στη μεγάλη διοργάνωση!

Ο Πίτερ Οφορίκουε ήταν τότε 17 ετών και 194 ημερών και μάλιστα κατέχει ακόμα αυτό το ρεκόρ, μια και δεν έχει βρεθεί ακόμα πιο μικρός σκόρερ, σχεδόν 20 χρόνια μετά από εκείνο το ματς!

Δείτε το βίντεο με τα γκολ του ματς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή