Το ποδόσφαιρο πάνω από τα λεφτά

681

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας πραγματικός χαμός με την αγορά της Κίνας. Οι Ασιάτες δίνουν τα λεφτά με το τσουβάλι για να φέρουν στο  πρωτάθλημα τους παίκτες υψηλού επιπέδου όπως έχουμε δει κατά καιρούς.  Μιλάμε για ποσά απλησίαστα, με τους ποδοσφαιριστές να δυσκολεύονται να πουν όχι κι ας είναι σε μια ηλικία που μπορούν ακόμα να προσφέρουν πολλά στην Ευρώπη και να μιλάει όλος ο κόσμος γι’ αυτούς. Και δεν λένε ‘’όχι’’ γιατί ξέρουν ότι τέτοια χρήματα δεν θα βρουν στην Ευρώπη. Προτιμάνε να πάνε στην Κίνα και να πάρουν τα εκατομμύρια κι ας γνωρίζουν ότι θα… χαθούν από το ποδοσφαιρικό χάρτη. Γιατί κακά τα ψέματα: ναι μεν έχουν πάει παικταράδες στην Κίνα, αλλά όσο να ‘ναι, το επίπεδο δεν πρόκειται να φτάσει αυτό της Ευρώπης. Τουλάχιστον στο  άμεσο μέλλον.

Βέβαια, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που βάζουν το άθλημα πάνω από τα λεφτά. Και τη φανέλα την τιμούν  μέχρι τέλους.  Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο Αντρές Ινιέστα.  Τις τελευταίες μέρες ακούγονται πολλά για τον Ισπανό,  ότι έχει πρόταση 35 εκατομμύρια € τον χρόνο  για να μετακομίσει στην λίγκα της  Κίνας.  Όμως, ο ίδιος φέρεται να είπε όχι, αφού ανδρώθηκε στην Μπαρτσελόνα,  έχει περάσει όλη του την καριέρα εκεί,  έγινε πλούσιος από την ομάδα της Βαρκελώνης,  έφτιαξε το όνομα του εκεί και με αυτή την την απάντηση δείχνει το σεβασμό προς την Μπαρτσελόνα, αλλά και τον κόσμο μετά πολλά.

Για τον Ινιέστα το άθλημα είναι πάνω τα λεφτά. Και δεν είναι τυχαία όλα αυτά που έχει καταφέρει. Γιατί κάλλιστα θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να πάει στην Κίνα και να πάρει τα αμέτρητα λεφτά, αφού κακά τα ψέματα δεν του μένουν πολλά χρόνια μπάλας ακόμα. Όμως ο ίδιος έδειξε ήθος και αξιοπρέπεια, αλλά και σεβασμό.

c7wt29nxgaan91s

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή