Το πιο περίεργο χατ τρικ από έναν αμυντικό

563

Το να σκοράρει ένας αμυντικός δεν είναι ένα… καθημερινό φαινόμενο στο ποδόσφαιρο, εκτός αν μιλάμε για τον Σέρχιο Ράμος στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ειδικά αν ακούς ότι ένας στόπερ σκόραρε χατ τρικ σε μία νίκη που πήρε μεγάλες διαστάσεις με 8-1. Και όλο αυτό γίνεται ακόμα πιο περίεργο, όταν μαθαίνεις ότι τα 3 γκολ που πέτυχε ο αμυντικός ήταν στο πρωτάθλημα Αγγλίας που είναι ίσως το κορυφαίο του κόσμου. Και η ποδοσφαιρική “τρέλα” ολοκληρώνεται όταν αυτός αμυντικός έχει σκοράρει τα τρία γκολ σε τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες.

Τον Απρίλιο του 1986 η Γουέστ Χαμ αντιμετώπιζε την Νιούκαστλ εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αντιμετωπίσει καμία δυσκολία και είχαν συντρίψει τον αντίπαλό τους με 8-1. Σε αυτό τον θρίαμβο ο αμυντικός Άλβιν Μάρτιν είχε σκοράρει 3 τέρματα. Ένα σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο, να σκοράρει ένας στόπερ τρια γκολ σε ένα ματς. Κι όλο αυτό, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αφού ο Άγγλος που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1958 στις 29 Ιουλίου, κατάφερε να πετύχει τα 3 γκολ σε τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες!

Το πρώτο του τέρμα το πέτυχε ενάντια του Μάρτιν Τόμας, ο οποίος σε ένα σημείο του αγώνα βγήκε εκτός λόγω τραυματισμού. Ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ, πέτυχε το δεύτερο τέρμα κόντρα στον Κρις Χέντγουορθ, ενώ το τρίτο το έβαλε στον Πίτερ Μπέρντσλεϊ.

Έτσι, ο Άλβιν Μάρτιν κατάφερε κάτι μοναδικό που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου στις μεγάλες κατηγορίες της Αγγλίας. Να γίνει ο αμυντικός που σημείωσε χατ τρικ, σε 3 διαφορετικούς τερματοφύλακες, σε ένα ματς.

https://www.youtube.com/watch?v=k7WAEGUD1Q4

Αναφορικά με τον Άγγλο αμυντικό, ήταν η σημαία της Γουέστ Χαμ, αφού αγωνίστηκε σε αυτήν για 20 έτη. Από το 1976 ως το 1996, σκοράροντας συνολικά 27 γκολ σε 469 εμφανίσεις. Ο Μάρτιν έκλεισε την καριέρα του στην Λέιτον Όριεντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή