Το ντέρμπι που έληξε 10-0

957

Παραδοσιακά η Φέγενορντ είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα στην Ολλανδία. Έχει 14 πρωταθλήματα η μεγαλύτερη αντίπαλός της εκτός από τον Άγιαξ είναι η Αϊντχόφεν που έχει 23 τρόπαια. Αυτή θέλει να φτάσει και να ξεπεράσει. Αν ρωτούσες ως το 2010 κάποιον οπαδό σε μεγάλη ηλικία ποια είναι η χειρότερη σου μέρα ως φίλαθλος της Φέγενορντ θα σου απαντούσε με σιγουριά και γρήγορα: “Όταν χάσαμε 8-2 από την Αϊντχόφεν”. Αν τον ρωτούσες μετά από το 2010 θα είχε διαφορετική απάντηση…

Ήταν 24 Οκτωβρίου του 2010 όταν η Αϊντχόφεν υποδεχότανε την Φέγενορντ στο “Φίλιπς Στάντιουμ”. Εκείνη την χρονιά η ομάδα του προπονητή Μάριο Μπέιν, δεν ήλπιζε σε πολλά πράγματα. Σκοπός της ήταν απλά να βγει στην Ευρώπη. Μία θέση στο Europa League. Τίποτα παραπάνω, γιατί απλά δεν μπορούσε. Σε εκείνο παιχνίδι λοιπόν, ήθελε να δυσκολέψει όσο μπορεί την μισητή της αντίπαλο. Αρχικά να μην χάσει και γιατί όχι και να νικήσει. Ο Ρέις, όμως, από νωρίς κάνει το 1-0 για την Αϊντχόφεν στο 24’ και ο Ίντι με αυτογκόλ στο 39’ κάνει το 2-0 και το ημίχρονο τελειώνει με αυτό το σκορ.

Και στο β’ μέρος έγινε κάτι το “εξωπραγματικό”. Οκτώ γκολ σε 45 λεπτά και όλα από πλευράς Αϊντχόφεν. Ο Ρέις με ακόμα 2 γκολ και οι Αφελάι (1), Λενς (2), Τζούτζακ (2), Ενχελααρ(1) και Τοϊβόνεν (1) διαμόρφωσαν το τελικό 10-0. Κάθε πέντε λεπτά κατά μέσο όρο, η Αϊντχόφεν σκόραρε και η Φέγενορντ δεχότανε γκολ. αναμφίβολα πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη σε ντέρμπι στην ιστορία του σύγχρονου ποδόσφαιρου. Και γι’ αυτό και εμείς σας είπαμε ότι η απάντηση ενός οπαδού από το 2010 και έπειτα θα ήταν διαφορετική απ’ ότι πριν που θα σου έλεγε την ήττα με 8-2. Γι’ αυτή την ήττα ο προπονητής τότε, Μάριο Μπέιν είχε πει: “Βλέπετε έναν θλιμμένο άνθρωπο κι έναν ντροπιασμένο προπονητή. Ήταν σκανδαλώδης ο τρόπος που αμυνθήκαμε. Ο πόνος είναι τεράστιος όχι ως προπονητής, αλλά και ως φίλαθλος”.

Ακόμα δηλώσεις είχε κάνει και η γυναίκα του Λουίς Φαν Χάαλ που είναι από το Ρότερνταμ, θέλοντας να εξιστορήσει το πώς είχε δει το ματς ο άντρας της: “Στο 6-0 της είπα καλύτερα να δούμε το Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ”. Εκείνη την ημέρα όλοι είχαν ασχοληθεί με αυτό το ντέρμπι. Μέχρι και το CNN που δεν εμβαθύνει ποτέ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, είχε στείλει δημοσιογράφους παντού να καλύψει το γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή